Alice Cooper miért hagyta figyelmen kívül John Lennon kérését?

Alice Cooper miért hagyta figyelmen kívül John Lennon kérését?

Alice Cooper magasról tett a gombafejű kérésére.


John Lennonnak egészen pontos elképzelése volt arról hogyan kell viselkednie a sztároknak, és úgy vélte, hogy a művészetüknek pozitív változásokat kell előidéznie a fiatalok körében. Lennon még Alice Coopert is megpróbálta áttéríteni erre a gondolkodásmódra, de a Beatle-nek végül nem sikerült meggyőznie a vadóc rockert.

A két művész Lennon lost weekendje" idején ismerkedett meg egymással, Harry Nilssonon keresztül, aki szintén jóban volt Cooperrel. Bár furcsa elképzelésnek tűnik, hogy Cooper együtt lógjon a néhai Beatle-lel, hihetetlenül közel kerültek egymáshoz, és a vélt nézeteltéréseik ellenére remekül kijöttek egymással.

Cooper megalapította a The Hollywood Vampires nevű celeb ivóklubot, amelynek Keith Moon volt az alelnöke, és aminek legelső törzsvendégei közt olyan sztárok szerepeltek, mint Ringo Starr és maga Nilsson is. S habár Lennon New Yorkban élt, amikor Kaliforniában találta magát, mindig a Hollywood Vampiresben ivott, és később tiszteletbeli taggá is vált.

Cooper később a BBC-vel folytatott beszélgetés során ábrándozott ezekről a Lennonnal töltött részeg éjszakákról, és felidézte, hogy mindig heves találkozás volt, amikor Lennon a városban járt.

John nagyszerű volt. Voltak ezek a srácok, akik csak úgy szerettek inni. És Harry [Nilsson] és John, miután megittak öt-hat italt...ez egy olyan dolog volt, hogy le kellett ülnöm közéjük.

árulta el a műsorvezetőnek.

Cooper felidézte azt is, hogy Nilsson és Lennon miképp vitatkozott, még akkor is, ha azok egy megkérdőjelezhetetlen tény miatt robbantak ki:

Ha John azt mondta, hogy fekete, Harry azt mondta, hogy fehér. Ha Harry azt mondta republikánus John azt mondta demokrata. És ezt szándékosan tették, mert szerettek egymással veszekedni. De a végére már mindkettőjüket le kellett ültetnem, és azt mondtam nekik: »Állj, állj, állj'«

A rocker visszaemlékezett Lennon rendíthetetlen politikai természetére is, illetve arra, hogy az egykori Beatle folyamatosan próbálta rávenni, hogy hasonló magatartást és erkölcsöt képviseljen akárcsak ő, de Cooper egyenesen elutasította a kérését.

Az egyetlen dolog Johnnal kapcsolatban az volt, hogy mindig megpróbált jobban belevinni a politikába. De akkor ezt mondtam: »John, te megpróbálod megmenteni a világot. Én csak szórakoztatni szeretném őket.«

– mondta Cooper.

Bár a művészek számára olykor sokat jelenthet, ha kifejezhetik nézeteiket, azonban ennek őszintének kell lennie és szívből jövőnek. Ha az üzenet nem hiteles, az emberek észre veszik, és az átlátszó cselekedetek végső soron nem fog változáshoz vezetni, sőt.

Alice Cooper nem próbálta megírni saját Imagine verzióját, mégis nem lehet egy szavunk se, hiszen az elmúlt 50 évben kitűnően szórakoztatta a közönséget, és menedéket nyújtott a hétköznapi problémák elől.

(faruout)

A figyelmetekbe ajánljuk