Rolling Stones Rock and Roll Circus

John Lennon is végigtombolta az először játszott Rolling Stones-klasszikust

Félmeztelen Mick Jagger, illuminált állapotban lévő Keith Richards, extázisban tomboló John Lennon és az eredeti felállású Rolling Stones – minden másodperce kincs a most bemutatott koncertfelvételnek.

Egészen ritka felvétel került elő pár napja: a Rolling Stones legendás, 1968-as Rock and Roll Circus koncertfilmjének egyik részlete, ami a zenekar utolsó fellépése volt az eredeti felállásban. A Mick Jagger , Keith Richards , Bill Wyman, Charlie Watts, Ian Stewart, Brian Jones felállásban zenélő Stones először itt játszotta el az egyik legismertebb számukat, a Sympathy for the Devilt.

A felvétel egyik érdekessége, hogy eredetileg 1968 decemberében forgatták le a Beggars Banquet című albumuk promotálásához, de egészen 1996-ig, szűk 30 évet kellett arra várni, hogy bemutassák. Állítólag a Stones mondta vissza a bemutatót, mert a The Who és a Jethro Tull együtteseivel volt egy kis nézeteltérésük, akik szintén a Rock and Roll Circus vendégei voltak.

Ahogy John Lennon is, aki a most megosztott felvételen is feltűnik:

4:53-nál látható, ahogy önkívületben tombol.

És aki még végigtombolta a koncertet, csak a színpadról, az Keith Richards volt. Saját bevallása szerint neki kevés emléke maradt az egészről, valószínűleg nem a hirtelen fellépő amnéziája miatt. Ahogy fogalmazott:

„Hihetetlen forgatás volt, azt hiszem, 36 óra, vagy valami hasonló. Emlékszem, hogy a vége felé már nem emlékeztem mindenre, de szórakoztató volt."

A videót a Stones volt kiadója, az ABKCO töltötte fel, és hála nekik az egészet 4K minőségben csodálhatjuk meg.

(CoS)


A figyelmetekbe ajánljuk