Nehéz gyerekkor, tragikus szerelem, alkohol és drogok, majd később tüdőrák – megpróbálták Ronnie Wood nem mindennapi életét egy filmbe sűríteni. Az Isten tenyerén című filmet most a magyar nézők is megnézhetik a mozikban.


A Las Vegas, végállomás rendezőjeként ismertté vált brit rendező, Mike Figgis zenés dokumentumfilmjének főszereplője, Ronnie Wood szeretnivaló figura, aki szerény körülmények közül, egy észak-londoni családból indulva jutott a rockzene legnagyobb sztárjai közé.

A film felidézi, hogy apja alkoholista volt, aki kocsmai portyázásai után rendszeresen valamelyik szomszédos kertben merült álomba, első szerelmét pedig egy autóbalesetben vesztette el. 1963-ban egy éjszakai klubban látta blues feldolgozásokat játszani az akkor berobbanó Rolling Stonest, ami meghatározó élmény volt számára. Első zenekara a Birds nevű garázsbanda volt, majd Rod Stewarttal együtt zenélt a Jeff Beck Groupban, majd a Faces-ben. Mint Wood maga meséli a filmben, hívták, de nem ment az alakuló Led Zeppelinbe, és aztán 1975-ben Mick Taylor helyett szállt be a Rolling Stonesba, amelyben a mai napig zenél.

A filmben Ronnie Wood őszinte vallomásokban kalauzolja végig a nézőket élete történetén, zenei és festőművészi pályafutásán. Megszólalnak a barátok, kollégák, köztük Damian Hirst, Mick Jagger, Keith Richards, Imelda May és Rod Stewart.

„ Hatalmas immunrendszere van, hozzám hasonlóan nagy fájdalomküszöbbel"

– mondja róla Keith Richards. A drog és az alkohol évtizedeken át volt Ron Wood mindennapos társa, de túlélte, akárcsak a cigaretták okozta tüdőrákot, még ha jókora darabot ki is kellett hasítani a szervéből.

Mindössze egy Rolling Stones-dal, a When the Whip Comes Down koncertelőadása hangzik el a filmben, Jagger és Richards ugyanakkor elmeséli Woodról, milyen óriási szerepet játszott a zenekar hangzásának kialakulásában.

Az Isten tenyerén című film csütörtöktől mintegy húsz hazai moziban látható országszerte a Pannonia Entertainment forgalmazásában.


(MTI)

Friss

Megjelent néhány részlet a Harry-vel és Meghannel készült Oprah-interjúból

A CBS kiadott két rövid részletet Oprah Winfrey Meghan és Harry-vel készített interjújából, amelyekben Diana hercegnőről is beszélnek.

Pár héttel ezelőtt érkezett a hír, hogy az amerikai televíziózás ikonja, Oprah Winfrey 90 perces mélyinterjút készít Harry herceggel és Meghan Markle-lel. A házaspárnak ez volt az első interjúja 2019 októbere óta, a két év alatt pedig nagyot fordult velük a világ. A hercegi pár teljesen kivált a királyi családból és Los Angelesben kezdtek új életet, valamint most várják második babájukat.

A CBS kiszivárogtatott pár részletet, amit már most több millióan tekintettek meg, a nézettség kétségkívül rekordokat fog dönteni.

Az Egyesült Államokban vasárnap, Angliában hétfőn sugárzott interjúban Meghan a királyi családba való belépéséről, a házasságról és anyaságról beszél, valamint arról, hogyan kezeli a nyilvánosság miatt ránehezedő nyomást. A beszélgetéshez később Harry herceg is csatlakozik, aki nyíltan beszélt aggodalmairól.

„Megkönnyebbülten és boldogan ülök itt a feleségemmel – kezdte Harry – A legnagyobb félelmem az volt, hogy a történelem megismétli önmagát. El sem tudom képzelni, mennyire nehéz lehetett neki egyedül végigcsinálni mindent"

– mondta Dianára utalva, aki 36 évesen halt meg egy párizsi autóbalesetben, miközben a paparazzók üldözték.

Arról is meséltek, hogy nehéz volt nekik megszokni az új közeget, de támogatták egymást. Költözésük előtt többször felemelték a szavukat a bulvárlapok ellen, amelyek sokszor bántalmazó, rasszista stílusban írtak Markle-ről, akinek édesapja fehér, édesanyja pedig afroamerika, illetve Harry a visszalépéssel meg akarta védeni magát és családját a sajtótól.


(The Guardian)

A figyelmetekbe ajánljuk