A nagy sikerű Főzőskönyv testvére, amely újabb gasztroírásokkal és receptekkel csiklandozza az ínyt.
A tartalom röviden
A 2020 év végén megjelent Főzőskönyv 2021 egyik nagy könyvslágere lett, amely méltó módon egyszerre kapott helyet az irodalomkedvelők konyhájában és a gasztromániások nappalijában. Az akkori, több mint 400 oldalas kötet azonban csak egy részét tette ki a szerző receptgyűjteményének, így most érkezett a folytatás olyan ínyencségekkel, mint a bárányflekken vagy a narancssaláta.
3 ok, amiért érdemes elolvasni
- Dragomán György receptjei nemcsak abból állnak, hogy miből mennyit kell összekeverni, hanem minden apró praktikát elárulnak, amivel tökéletesíthetők az ételek.
- A kötet nemcsak recepteket tartalmaz, hanem novellákat, irodalmi szemelvényeket is.
- Olyan összefüggésekkel lesz gazdagabb a tudásunk, mint például, hogy mi köze van az omlettnek a jazzhez.
Egy idézet a könyvből
Főzést tervezgetni szinte jobb, mint főzni, evésre emlékezni szinte jobb, mint enni.
Az olvasó, aki szeretni fogja
- szeret főzni, és azt mindig szívvel-lélekkel teszi
- szeret enni, és azt mindig szívvel-lélekkel teszi
- nem bánja, ha egy-egy mondat hatására beindul a nyálelválasztása
- örömét leli az irodalom és gasztronómiai találkozásában