A 4. NAP KÖNYVE – Dragomán György: Adjuk meg a módját

A 4. NAP KÖNYVE – Dragomán György: Adjuk meg a módját

A nagy sikerű Főzőskönyv testvére, amely újabb gasztroírásokkal és receptekkel csiklandozza az ínyt.


A tartalom röviden

A 2020 év végén megjelent Főzőskönyv 2021 egyik nagy könyvslágere lett, amely méltó módon egyszerre kapott helyet az irodalomkedvelők konyhájában és a gasztromániások nappalijában. Az akkori, több mint 400 oldalas kötet azonban csak egy részét tette ki a szerző receptgyűjteményének, így most érkezett a folytatás olyan ínyencségekkel, mint a bárányflekken vagy a narancssaláta.

3 ok, amiért érdemes elolvasni

  1. Dragomán György receptjei nemcsak abból állnak, hogy miből mennyit kell összekeverni, hanem minden apró praktikát elárulnak, amivel tökéletesíthetők az ételek.
  2. A kötet nemcsak recepteket tartalmaz, hanem novellákat, irodalmi szemelvényeket is.
  3. Olyan összefüggésekkel lesz gazdagabb a tudásunk, mint például, hogy mi köze van az omlettnek a jazzhez.

Egy idézet a könyvből

Főzést tervezgetni szinte jobb, mint főzni, evésre emlékezni szinte jobb, mint enni.

Az olvasó, aki szeretni fogja

  • szeret főzni, és azt mindig szívvel-lélekkel teszi
  • szeret enni, és azt mindig szívvel-lélekkel teszi
  • nem bánja, ha egy-egy mondat hatására beindul a nyálelválasztása
  • örömét leli az irodalom és gasztronómiai találkozásában

Mindennapra egy történet: december 1-től naponta kinyílik a Hamu és Gyémánt adventi könyves kalendáriumának virtuális ablaka, amely mögött egy-egy olvasmány rejtőzik. A teljes listát erre a linkre kattintva éred el.


A figyelmetekbe ajánljuk