Négy rejtélyes haláleset a történelemben, amelyekre nincsenek válaszok

Négy rejtélyes haláleset a történelemben, amelyekre nincsenek válaszok

Minden ember meghal, de vannak, akik haláluk után olyan rejtélyt hagynak maguk után, amelyet még évekig tartó nyomozás után sem lehet megoldani. Sok olyan megoldatlan haláleset maradt ránk az ókorból és a modern korból, amelyekre a történészek sem találtak konkrét válaszokat.


Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poecommons.wikimedia.org

Edgar Allan Poe amerikai költőnek 1849. október 7-i különös halála, a mai napig tisztázatlan.

1849. október 3-án egy Joseph W. Walker nevű férfi Baltimore-ban egy rongyosan öltözött, félig eszméletlenül fekvő férfit talált a város egyik csatornájában. Alaposan megnézte és felismerte a férfit. A vízelvezetőben heverő ember maga Edgar Allan Poe volt.

Azt tudni lehet, hogy szeptember 27-én Poe elutazott a virginiai Richmondból, hogy egy versgyűjteményt szerkesszen, ám öt napig, egészen október 3-ig senki sem hallott felőle. Amikor férfi észrevette azonnal a Washington College kórházba szállították, ahol négy nappal később a szerző meghalt.

Kleopátra

commons.wikimedia.org

Kleopátra, a ptolemaioszi Egyiptom utolsó uralkodója Kr. e. 30. augusztus 12-én halt meg Alexandriában. A legenda szerint úgy lett öngyilkos, hogy hagyta, hogy egy egyiptomi kobra halálra marja. A modern tudósok azonban vitatják, hogy a halálát kígyómarás okozta volna. Egyes szakértők azt állítják, hogy riválisa, Octavianus más módon kényszerítette az öngyilkosságra.

Gyilkosság a Towerben?

pxhere.com

1933-ban két fiatal fiú csontvázát találták meg a Westminster-apátságban, akiket 1674-ben temették újra és az apátság VII. Henrik-kápolnájában helyezték el őket örök nyugalomra. Azonban a csontok feltehetően két herceg maradványai lehetnek, akiket a 15. században a londoni Towerben gyilkoltak meg.

Kaspar Hauser

commons.wikimedia.org

A német ifjú, Kaspar Hauser egy sötét cellában, teljes elszigeteltségben nőtt fel. Számos elmélet szerint a badeni nagyhercegi ház tagja volt, és királyi intrikák miatt rejtegették, míg mások egy hétköznapi csalónak tartották. Halála azonban vitákat váltott ki az ottani közösségben.

1833. december 14-én szúrt sebbel a mellkasán tért haza. Állítása szerint egy idegen szúrta meg az ansbachi udvari kertben, miközben egy táskát adott át neki. Majd Hauser 1833. december 17-én belehalt a sérüléseibe.

Hauser számos állítása azonban ellentmondásos volt, és ez arra késztette az ansbachi vizsgálóbíróságot, hogy azt feltételezzék, hogy azért szúrta meg magát, hogy felhívja magára a figyelmet. Az igazságügyi orvosszakértők is egyetértettek azzal a feltételezéssel, hogy a sebet valóban önkezével okozhatta, és a vártnál súlyosabb sérülést okozott magának. De ezt nem lehet teljesen biztosra kijelenteni mind a mai napig.

A figyelmetekbe ajánljuk