el-p
Van élet a milliószor hallott Last Christmas és All I Want For Christmas is You, de még Frank Sinatrán is túl.

Előfordul, hogy egy-egy dalt a megunhatatlan jelzővel illetünk, de valójában mind tudjuk, hogy bármit le lehet játszani annyiszor, hogy az egy idő után unalmassá, sőt szinte már idegesítővé váljanak. Tipikusan ebbe a kategóriába esnek azok a karácsonyi szerzemények, melyek gyakorlatilag már november közepétől kikerülhetetlenek: játsszák őket rádióban, bevásárló központokban, de még az az idegesítő munkatárs is csak ilyen számokat hallgat, aki már szeptemberben ronda karácsonyi pulcsit visel. Nem csoda tehát, ha néha az agyunkra megy Mariah Carey vagy épp George Michael.

Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy készítünk egy lejátszási listát kevésbé ismert karácsonyi dalokból, azzal a nem titkolt céllal, hogy a kedves olvasó becsempészhessen néhány új dallamot is a fa alá. Persze ezek a dalok akkor is megállják a helyüket, ha már menekülnénk a Baby, It's Cold Outside elől, de azért megtartanánk ünnepi hangulatunkat.

Válogatásunk széles műfaji skálát jár be. Találhatunk rajta hip-hopot Kanye West, a Run The Jewels vagy éppen a Run D.M.C. előadásában, R&B-t a TLC-től és a Destiny's Childtól, punkrockot a blink-182, a Ramones, a Tuscadero és a The Fall révén, továbbá táncolható szintipopot a Pet Shop Boys-tól. De olyan klasszikusokat is meghallgathatunk, mint Otis Redding, Stevie Wonder, Chuck Berry vagy éppen Elton John. Ha pedig a hangulatosabb dalokat preferáljuk –azokat, amiket a kandalló elé kuporodva a legjobb hallgatni –, akkor is ott van számunkra Sufjan Stevens és Joni Mitchell.

Íme a Hamu és Gyémánt picit hosszabb, több mint két órás karácsonyi playlistje. Boldog karácsonyt!

A figyelmetekbe ajánljuk