párizs éjszaka
A Föld nem volt egy kifejezetten jó és élhető hely 2020-ban. A világűrben azonban úgy tűnik ebből mi sem látszódott, és szebb volt a bolygónk, mint valaha.

A NASA-ra nem lehet panasz: igyekszik feldobni a 2020-as évet, ahol tudja. Az ünnepek alatt elkészítette az év egyik utolsó képét is, ami az egyik legszebbek között van. A képen az 1500 fényévnyire lévő Orion-köd hömpölygő gázfelhője volt látható, amit a Hubble űrteleszkóp és a Spitzer űrtávcső fotózott közösen.

Most pedig összeszedték a tavalyi év 20 kedvenc fényképét, amit a Nemzetközi Űrállomás (ISS) asztronautái készítettek fényképezővel.

Az ISS-en élő és dolgozó űrhajósok és kollégák évente több ezer fényképet készítenek a Földről, és most a Johnson Űrközpontjának Földtudományi és Távérzékelési egységének munkatársai választották ki ezek közül a kedvenc húsz űrfotóját.

Mindezek Nikon D4 és D5-ös fényképezőgéppel készültek, cserélhető lencsékkel, hogy minden fotó különleges perspektívából legyen megcsodálható. Mutatunk mi is párat, de érdemes a teljes galériát megnézni a matadornetwork oldaláról.

Párizs fényei


A figyelmetekbe ajánljuk