Mindjárt itt a Valentin-nap, de nincs nyitva egy étterem sem, ezért nekünk kell valami igazán különlegeset alkotni.


Valentin-nap idén vasárnapra esik, így hátradőlhetünk, pihenhetünk és villásreggelit készíthetünk egymásnak, vagy épp magunknak.

Zöld villásreggeli Valentin-napra

  • 10 perc előkészület
  • 35 perc főzés
  • 2 főre elegendő

Hozzávalók

  • ½ teáskanál köménymag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma hámozva és apróra vágva
  • 1 fokhagymagerezd, meghámozva és apróra vágva
  • ½ zöld chili, apróra vágva
  • 1 csokor koriander (levelek és szárak elválasztva)
  • Só és fekete bors
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 450g frissen mosott spenót
  • 1 lime leve
  • 6 púpozott evőkanál görög joghurt
  • 4 tojás
  • 60g fetasajt és lepénykenyér a tálaláshoz

Elkészítés

Hevítsünk fel egy nagy, sütőálló serpenyőt közepesen alacsony hőfokon, és pirítsuk le benne a köménymagot. Adjuk hozzá az olajat, hagymát, fokhagymát, chilit és az apróra vágott koriander szárakat. Ezután sóval, borssal és az őrölt korianderrel ízesítsük, és 10 percig főzzük, addig, amíg a hagyma megpuhul. Keverjük ehhez hozzá a spenótot, valamint egy evőkanál vizet, majd főzzük addig, amíg a spenót össze nem esik.

Ezek után öntsünk át mindent egy turmixgépbe, adjuk hozzá a korianderleveleket (hagyjunk meg egy keveset a tálaláshoz), nyomjuk bele a lime levét és pürésítsük. Közben melegítsük fel a sütőt. Öntsük vissza a pürét a serpenyőbe, és keverjük hozzá a joghurtot. A tűzhelyen alacsony lángon még melegítsük a pürét egy keveset. Kóstoljuk meg és ízesítsük, amennyiben szükséges. Miután átmelegedett, készítsünk négy kis mélyedést a pürébe, és üssük bele a tojásokat. Négy-hat percig tegyük be a sütőbe a serpenyőt. Végül vegyük ki és szórjuk meg morzsolt fetával és a maradék korianderrel, és tálaljuk forró lepénykenyérrel.

(Forrás: Guardian)

A figyelmetekbe ajánljuk