Itt a tavasz, jöhetnek a különleges saláta receptek.


Elkezdődött az eperszezon, így mindenféle ízletes epres finomságot kipróbálhatunk. Mi most egy spárgás epersaláta receptet mutatunk, melynek elkészítése összesen 20 percet vesz igénybe.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 1 csomag spárga (zöld)
  • 200 gramm eper
  • 100 gramm feta sajt
  • 5 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint citromlé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés

Először tisztítsuk meg a spárgákat, majd törjük le a fás részeket. A maradékot ezután vágjuk félbe. Áztassuk be őket 5-10 percre sós vízbe, utána tegyük egy papírtörlőre megszáradni.

Ha ez megvan, készítsük el az öntetet. Ehhez a balzsamecetet keverjük el a vízzel és a mézzel. Ezután sózzunk, borsozzunk. Keverjük hozzá az olajat és a citrom levét.

Az epreket mossuk alaposan meg, majd vágjuk félbe vagy negyedbe őket.

Végül forgassuk össze a spárgát és az epret, az öntettel együtt. Ha kész, morzsoljuk rá a sajtot.

(Forrás: Só Bors)

A figyelmetekbe ajánljuk