Itt a tavasz, jöhetnek a különleges saláta receptek.
Elkezdődött az eperszezon, így mindenféle ízletes epres finomságot kipróbálhatunk. Mi most egy spárgás epersaláta receptet mutatunk, melynek elkészítése összesen 20 percet vesz igénybe.
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 1 csomag spárga (zöld)
- 200 gramm eper
- 100 gramm feta sajt
- 5 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál víz
- 3 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés
Először tisztítsuk meg a spárgákat, majd törjük le a fás részeket. A maradékot ezután vágjuk félbe. Áztassuk be őket 5-10 percre sós vízbe, utána tegyük egy papírtörlőre megszáradni.
Ha ez megvan, készítsük el az öntetet. Ehhez a balzsamecetet keverjük el a vízzel és a mézzel. Ezután sózzunk, borsozzunk. Keverjük hozzá az olajat és a citrom levét.
Az epreket mossuk alaposan meg, majd vágjuk félbe vagy negyedbe őket.
Végül forgassuk össze a spárgát és az epret, az öntettel együtt. Ha kész, morzsoljuk rá a sajtot.
(Forrás: Só Bors)