frittata tojáslepény

Húsvét a világ körül: ezt eszik Olaszországban

A frittata egy tojáslepény, amit szinte bármilyen zöldséggel feldobhatunk és, amit az olaszok előszeretettel fogyasztanak húsvétkor is.


A frittata lehet egy kiadós reggeli vagy éppenséggel egy könnyed ebéd, de vacsorának is kiváló. Sőt, akár szendvics feltét is lehet, de tortillalapba is tekerhető. Egy rendkívül finom és univerzális étel. A hamisítatlan olasz fogáshoz húsvétkor egy kis füstölt kolbászt is hozzáadnak a helyiek, ezzel méltón megünnepelve a hosszú böjt végét. Készítsd el te is, ezt a pofonegyszerű finomságot.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 ek finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2 ek olaj
  • 1 mk feketebors
  • 1 mk szárított oregánó
  • csipet sütőpor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 db koktélparadicsom
  • 5 dkg reszelt sajt
  • petrezselyem
  • bazsalikom

Elkészítése:

A tojásokat felverjük, hozzáadunk lisztet, tejet, majd beleszórjuk az összes fűszert, a zúzott fokhagymát meg a sütőport, és együtt jó habosra verjük.

Ezután előveszünk egy nagyobb serpenyőt, és olajat csorgatunk bele. Felforrósítjuk, majd a masszát beleöntjük, beledobáljuk a félbevágott paradicsomokat, a serpenyőt 160 fokos sütőbe tesszük, körülbelül 15 percre. Átsütjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal, hagyjuk, hogy jól ráolvadjon, végül aprított petrezselyemmel és/vagy bazsalikomot is szórhatunk rá. Az olaszok leginkább pirított kenyérszeletekkel fogyasztják.

Húsvétkor pedig feltúrbózhatjuk füstölt sonkával, tormával, vagy egy kis kolbásszal.

Cikkünk megjelenését a Cemix, valamint az Internorm támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk