Az oldalas után a pulled pork (tépett sertéshús) a barbecue műfaj egyik legközkedveltebb étele.
Legyen szó a nyári összejövetelekről vagy csak társasjáték estről otthon, nincs is finomabb megoldás, mint a tépett húsos szendvics. Garantáltan mindenkinek ízleni fog!
Hozzávalók:
- 3 ek barna cukor
- 7 ek édes pirospaprika
- 4 ek frissen őrölt bors
- 3 ek só
- 2 ek Cayenne-bors
- 0.5 ek római kömény
- 2.5 kg sertéslapocka
- 1dl dijoni mustár
- 2.2 dl bbq-szósz
Elkészítése: A cukorból, a paprikából, a borsból, a sóból, a Cayenne-borsból és a római köményből száraz pácot készítünk. A lapockát gondosan megkenjük a mustárral, majd egyenletesen megszórjuk a páccal és belemasszírozzuk a húsba. Ezután folpackba csomagoljuk, és egy éjszakán át állni hagyjuk a hűtőben.
A húst egy alufóliával körbetekert mély tepsiben a sütőbe toljuk és 110 fokos előmelegített sütőben körülbelül 5 órát sütjük. Miután kérgesre sült, rányomkodjuk a maradék száraz pácot, majd ugyanazon a hőfokon sütjük tovább.
Ha kész, kiszedjük egy tálba és két villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük. Arra figyeljünk, hogy darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé.
A szendvicsbe pedig bármilyen zöldségeket tehetünk, amiket csak szeretünk.