Az oldalas után a pulled pork (tépett sertéshús) a barbecue műfaj egyik legközkedveltebb étele.


Legyen szó a nyári összejövetelekről vagy csak társasjáték estről otthon, nincs is finomabb megoldás, mint a tépett húsos szendvics. Garantáltan mindenkinek ízleni fog!

Hozzávalók:

  • 3 ek barna cukor
  • 7 ek édes pirospaprika
  • 4 ek frissen őrölt bors
  • 3 ek só
  • 2 ek Cayenne-bors
  • 0.5 ek római kömény
  • 2.5 kg sertéslapocka
  • 1dl dijoni mustár
  • 2.2 dl bbq-szósz

Elkészítése: A cukorból, a paprikából, a borsból, a sóból, a Cayenne-borsból és a római köményből száraz pácot készítünk. A lapockát gondosan megkenjük a mustárral, majd egyenletesen megszórjuk a páccal és belemasszírozzuk a húsba. Ezután folpackba csomagoljuk, és egy éjszakán át állni hagyjuk a hűtőben.

A húst egy alufóliával körbetekert mély tepsiben a sütőbe toljuk és 110 fokos előmelegített sütőben körülbelül 5 órát sütjük. Miután kérgesre sült, rányomkodjuk a maradék száraz pácot, majd ugyanazon a hőfokon sütjük tovább.

Ha kész, kiszedjük egy tálba és két villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük. Arra figyeljünk, hogy darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé.

A szendvicsbe pedig bármilyen zöldségeket tehetünk, amiket csak szeretünk.


(mindmegette)

A figyelmetekbe ajánljuk