person holding black android smartphone

A telefon rázásával is jelezheted a problémákat az Instagramnak

Egy új funkció révén az app felismeri, ha elkezded dühösebben rázni a telefonod és megkérdi, hogy van-e valamilyen problémád az app működésével.


Előfordult már, hogy éppen egy app elkezdett vacakolni, te pedig ösztönösen megráztad a telefonodat dühödben, hátha helyrejön tőle? Hasonló mozdulat, mint amikor régen még a tévék nem voltak laposak, hanem nagy dobozuk volt, amikre jókat rácsaptunk néha, ha valami akadozott. Nyilván mind tudjuk, hogy segíteni nem fog a helyzeten valószínűleg, de legalább levezetjük a dühünket közben. Nos, az Instagramnak hála mostantól legalább azon az appon belül előbbi mozdulat valóban segíteni fog.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője ugyanis egy új videóben bejelentett két új funkciót a platformra. Az egyik ezek küzöl pedig az, hogy ha vacakol a megnyitott Instagram, akkor elég csak megráznunk dühösen a készülékünket, az app pedig megkérdi tőlük, hogy valamilyen problémánk van-e vele. Egyúttal felkínál egy kis szöveges mezőt, ahova részletesen leírhatjuk majd az észlelt problémát, hogy gyorsabban észrevegyék és javítsák a hibákat a fejlesztők.

A másik funkció egyelőre csak iOS-re lesz elérhető, de egy olyan újítás lesz, amire sokan régóta vártak. A jövőben ugyanis lehetőségünk lesz majd több, egyszerre feltöltött kép esetén utólag törölni egyiket-másikat a slide-ok közül. Szóval ha valamelyik képről meggondoljuk magunkat, nem kell az egész posztot törölnünk miatta, hanem ki tudjuk szedni azt az egy darabot, amelyik zavar a posztból.

(Forrás: The Verge)


A figyelmetekbe ajánljuk