Rengeteg felhasználót érintő forráskód szivárgott ki az Instagram új fejlesztéséről

Rengeteg felhasználót érintő forráskód szivárgott ki az Instagram új fejlesztéséről

A visszajelzések alapján az újításra nagy igény lenne a felhasználók körében.

Mivel az Instagram a kezdetektől mobilra lett tervezve, az alkalmazás nem volt nagy barátságban a webes böngészőkből indítható verziókkal. Ez legjobban onnan látszódik, hogy ezekből évek óta hiányoznak olyan alapvető funkciók, amik az alkalmazásban megtalálhatóak.

Ugyan a feltöltött képeket és videókat a felhasználó láthatja a böngészőből, ahogy üzeneteket is írhatunk, de posztolni már nem lehet, csupán az appon belül. Minden bizonnyal ezzel is a letöltések számát szerették volna növelni.

Azonban meghallva a felhasználók hangját, úgy tűnik mindez változhat. Alessandro Paluzzi fejlesztő és szivárogtató posztolt egy forráskódot az Instagramon belül, ami arra enged következtetni, hogy az Instagram fejlesztői már munkába láttak, hogy a jövőben a böngészőből is lehetséges legyen a képfeltöltés.

A Paluzzi által közölt screenshotok alapján olyan szerkesztési módok is használhatóak lesznek a jövőben, mint a filterek vagy a körbevágások.

Az viszont nem derül ki a forráskódokból, hogy Instagram sztorikat például lehet-e majd feltölteni, ahogy az sem, hogy mikor élesedik a frissítés. Mivel tesztfolyamatról van szó, az is lehetséges, hogy a fejlesztők az egészet elvetik az internetes felhasználók legnagyobb bánatára.

Egyébként a Facebooknál nagy munkában vannak: pár hete számoltunk be, hogy mind a Messenger mind az Instagram hasznos funkciókkal bővült.


A figyelmetekbe ajánljuk