Egy festmény reprodukciójához vászonra, festékre és tehetségre van szükség. A modern művészet azonban megmutatta: egy adag espresso, némiképp laza tejhab és néhány ételszínezék elég, hogy egy világhírű festmény a csészénkben keljen életre.


A barista kávékészítésnek szinte elengedhetetlen része a dekorálás. Egy csésze kávé tetején ízlésesen mutat a tejhabbal készített virág- vagy szívforma.

Latte artból cremart

Ám Kangbin Lee, koreai barista nem állt meg ennél a trendnél. A „latte art" műfaját ugyanis „cremart" módszerre fejlesztette, és tejhabos dekorációjának egy mesefigura vagy egy bonyolultabb műalkotás sem lehet akadálya.

Így készül...

Hihetünk vajon a szemünknek vagy ez valami trükk, esetleg Photoshop lenne? Ebben a Coffee TV-n közvetített videóban Lee bemutatja művészete folyamatát: így látható, hogy a cremart nagyon is valóságos.

A lényege, hogy a kávéra öntött tejhabot egyfajta festővászonként kezeli, ezáltal az egész folyamat elképesztően hasonlít a konvencionális festészethez – írja a mymodernmet.com.

Miután a barista az alap tejhabréteget a kávéra öntötte, az ehető színekből kevert habos adagokat gondosan, gyengéd mozdulatokkal oszlatja el azon, egy kiskanál segítségével. A kifinomult részletek kidolgozásához pedig mindössze egy fém keverőpálca az eszköze.

Van Gogh-tól a Disney karakterekig

Lee művészetével így kerülnek Disney karakterek, színes virágok és állatok a kávé tetejére. Ám eddigi leglenyűgözőbb alkotásának Van Gogh Csillagos éj című festményének tejhabra öntését tartják.

További kávéművészeti csodákért nézelődjetek Kangbin Lee Instagramján.

Forrás: My Modern Met

Szerző: Pápai Anita

Friss

Ezeket a fotókat még sose láthattad a ma 10 éves Scott Pilgrim forgatásáról

Pontosan 10 évvel ezelőtt, 2010. augusztus 10-én mutatták be a Scott Pilgrim a világ ellent, Edgar Wright képregényadaptációt. A film bukott a mozikban ugyan, mégis klasszikussá vált. Az évforduló miatt Wright megosztott egy halom, még sose látott fotót a forgatás első pár napjáról. Íme!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk