Erősen korhatáros lesz az Igazság ligája új rendezői verziója

Zack Snyder szerint a durva erőszak és a káromkodás miatt is 18-as karikás lesz a bukott blockbuster négy órásra újravágott változata.


Zack Snyder 2017-ben családi tragédia miatt távozott az Igazság ligája rendezői székéből forgatás befejezése előtt, helyét pedig Joss Whedon vette át. Whedon próbált több humort vinni a filmbe, de a vége kritikai bukás lett, anyagilag pedig bár technikailag nem volt bukás, de nagyon vérszegényen teljesített a kasszáknál is. A Warner adott egy második esélyt a projektnek és rajongói nyomásra megdobta némi extra büdzsével Zack Snydert, hogy a három évvel ezelőtti filmből vágjon egy saját verziót, befejezve a mozis verzióból kivágott jelenetek effektjeit. Emellett pótforgatásokra is kapott pénzt.

A végeredmény pedig egy négy órás, négy részes minisorozat lesz, ami az ígéretek szerint merőben eltér attól a verziótól, amit a mozikban láthattunk. Snyder szerint R besorolást fog kapni, ami az Egyesült Államokban annyit jelent, hogy 18 év alatti csak felnőtt beleegyezésével nézheti meg.

Íme egy kis információ, amit senki sem tud: az én verzión annyira elborult és nagyívű, hogy valószínűleg R besorolást fog kapni. Van a filmbe valami, ami tuti ki fogja érdemelni.

Ez persze csak a rendező sejtése, de az Entertainment Weeklynek nyilatkozva elmondta, hogy nehezen tudja elképzelni az alapján, ami látható a verziójában, hogy az enyhébb PG-13-as jelzéssel menjen, ami a 13 év alatt csak szülői beleegyezésselt jelenti a tengerentúlon.

Még nincs hivatalos besorolásunk. De van egy jelenet, amiben Batman káromkodik. Cyborg nem túl boldog azzal, ahogy az élete alakul azelőtt, hogy találkozna a többi szuperhőssel és ennek elég nyersen hangot is szokott adni. Steppenwolf pedig gyakorlatilag félbe vág embereket. Szóval erőszak és csúnya beszéd miatt úgy érzem, elkerülhetetlen.

A miniszéria 2021-ben fog debütálni az HBO Maxon, így a magyar nézők sem maradnak le róla. Ugyanakkor Snyder próbálja rávenni jelenleg a Warnert, hogy a streaming bemutatója mellé kapjon a projekt egy mozisat is.

Nagy rajongója és támogatója vagyok a moziélménynek, tárgyalunk jelenleg róla, hogy az Igazság ligája is egyszerre kerülhessen mozikba és az HBO Maxra is.


A figyelmetekbe ajánljuk