E.T.

A Harvard csapatot állított össze a földönkívüliek felkutatására

Az intelligens idegen civilizációk által kidolgozott technológiák bizonyítékát fogják keresni.


Léteznek intelligens földönkívüli civilizációk, amelyek képesek olyan technológiákat építeni, melyek révén tudnak a csillagok között közlekedni? Egy nemzetközi kutatási projekt készen áll ennek kiderítésére.

A Galileo projekt, amelyet Avi Loeb, a Harvard Egyetem Csillagászati Tanszékének professzora vezet, olyan bizonyítékokat fog felkutatni és kivizsgálni, amelyek elavult vagy még mindig aktív földönkívüli technológiai civilizációkat képviselhetnek.

A projekt elemzi a csillagászati felmérések és a teleszkóp-megfigyelések adatait, és mesterséges intelligencia felhasználásával új algoritmusokat tervez a potenciális csillagközi utazók, az idegen épített műholdak és az azonosítatlan légi jelenségek (UAP) azonosításának érdekében.

Loeb, aki a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ Elméleti és Számítási Intézetének igazgatója is, korábban azt javasolta, hogy az Oumuamua furcsa kozmikus objektum - amely 2017-ben elhaladt bolygónk mellett és amelyet széles körben üstökösként vagy aszteroidaként azonosítottak - példa lehet az idegen technológiára.

Az idegen tárgy lapított, szivarszerű alakja és rendetlen mozgása sok asztrofizikus érdeklődését felkeltette. Loeb egyike volt azon számos tudósnak, akik azt javasolták, hogy a tárgy földönkívüliek által gyártott űrutazó berendezés lehet.

Az UAP-k emellett - más néven azonosítatlan repülő tárgyak vagy UFO-k - most különösen érdekesek, miután a Pentagon nemrégiben közzétett egy osztályozatlan jelentést, amely leírja a katonaság UAP-észleléseit.

A 2004 és 2021 közötti 144 UAP-észlelés közül csak egyet azonosítottak, a többi megmagyarázatlan maradt.

Azt, hogy a Galileo projekt bizonyítja-e az intelligens földönkívüliek létezését, még meg kell várni.

Amint a projekt névadója, Galileo írta 1632-ben:

Minden igazságot könnyű megérteni, miután felfedezték - a lényeg az, hogy felfedezzük őket.

(Forrás: Live Science)

A figyelmetekbe ajánljuk