Pár ezer forintért ellátogathatsz a Harry Potter forgatási helyszíneire

Pár ezer forintért ellátogathatsz a Harry Potter forgatási helyszíneire

November 16-án lesz a Harry Potter és a bölcsek köve című film bemutatásának 20. évfordulója. Miután befejezted az idő múlásának megkérdőjelezését, – és helyrepofoztad magad – áttérhetsz az ünneplésre, és nincs is jobb módja ennek, mint a film néhány híres helyszínének felkeresése.


A Potter-rajongóknak a film évfordulójának tiszteletére a Love Home Swap lakáskölcsönző cég lehetővé teszi, hogy az utazók mindössze 11 dollárért (3500 forint) egy éjszakát töltsenek el a film forgatási helyszíneinek közelében.

A cég a filmek forgatási helyszínein szétszórt ingatlanokból állított össze egy válogatást.

Alnwick kastély

Getty Images

Ez a kőből épült, teraszos házikó Alnwickben tökéletes kiindulópont egy varázslatos kiránduláshoz. Azok számára, akik nem ismerik, a northumberlandi Alnwick volt a Harry Potter-filmek számos jelenetének forgatási helyszíne, és ideális hely egy nyugodt vidéki kiránduláshoz is. Látogass el az Alnwicki kastélyba, amely a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Iskola forgatási helyszínéül szolgált, valamint a híres kviddicsjelenetekhez.

The Millenium Bridge 

Készen állsz egy kis londoni belvárosi szórakozásra? Jelentkezz be ebbe az elegáns kis apartmanba, amely a Temze folyóra néz. A modern apartman erkélyéről közvetlen kilátás nyílik a Millennium hídra, amely a Harry Potter és a félvér herceg nyitójelenetében jelenik meg, amikor a halálfalók átrepülnek London felett, és mindent elpusztítanak, ami az útjukba kerül.

Beszélj a kígyókkal Primrose Hill-ben

Foglalj egy lakást Primrose Hillben, ahol megtalálható a világ legrégebbi tudományos állatkertje és az hüllőház, ahol a legelső filmben egy burmai piton beszélt Harryhez.


A figyelmetekbe ajánljuk