ősz hajú és szakállú szemüveges férfi kávét iszik és tabletet ipadet olvas egy kávózóban egy asztalnál körülötte növények
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatjuk az indulásunk óta eltelt időszak legolvasottabb cikkeit. Tegnap a július-augusztusi toplistát olvashattátok, most pedig az ősz első hónapjának legjobb irományainak rangsorát tekinthetitek meg.

5. A Dél-Koreai banda történelmi tette az USA-ban

A dél-koreai banda történelmi tette az USA-ban

A BTS-nek, más néven a Bangtan Boys héttagú fiúegyüttesnek sikerült, ami K-pop előadónak vagy zenekarnak még soha. Egyik őszi új számuk megjelenése után a leghallgatottabb dal volt az Amerikai Egyesült Államokban.

A Dynamite rögtön a Billboard Hot100 lista első helyén nyitott, az elmúlt három év legtöbb digitális eladását produkálva első hetében. 33,9 millióan streamelték az USA-ban egy hét alatt, 300 ezren pedig meg is vásárolták a dalt. Az elmúlt 57 év alatt ez volt az egyetlen ázsiai dal, amely az Egyesült Államokban a slágerlista csúcsára jutott.

További részletek és a szám klipje itt!

4. Az Élősködők csak a jéghegy csúcsa: 5 Dél-Koreai film, amit látnod kell

Az Élősködők csak a jéghegy csúcsa: 5 dél-koreai film, amit látnod kell

A világon először nyert idén Oscar-díjat egy dél-koreai alkotás, az Élősködők című film. Az ország egészen elképesztő tempóban termelte az instant filmklasszikusokat az elmúlt két évtizedben.

Szeptemberi cikkünkben öt igazán izgalmas mozifilmet válogattunk ország az ország remekeiből, nem véletlenül: a hónap negyedik napján kezdődött a budapesti Corvin moziban a Koreai Filmfesztivál, ahol mindenki el tudott csípni egy-egy különlegességet.

Ha kíváncsi vagy, mi milyen dél-koreai filmeket ajánlunk otthonra, kattints ide!

3. Képeken 2020 legmulatságosabb állatai

Képeken 2020 legmulatságosabb állatai

Bohóckodó macik, áriázó egér és morcos teknős. Újabb állatos mémekkel bővült idén ősszel az internet világa, a legviccesebb természetfotónak járó díjat pedig Idén is kiosztotta a sComedy Wildlife Photography.

A 37 döntősre mi is szavazhattunk online, a leghumorosabb fotókat pedig szeptemberi cikkünkben mi is elhoztuk olvasóink számára. Az akkor hatodjára meghirdetett pályázat nem titkolt célja, hogy a jókedv erejével hívja fel a figyelmet a környezetünk rohamos pusztulására, legfőképp a ma ismert vadvilág állapotára minden évben.

Ha kíváncsi vagy a fotókra, köztük egy kiemelkedő magyar sikerre, olvasd el eredeti cikkünket, és mosolyogj egy jót a viccesebbnél viccesebb fotókon.

2. Töltsd le, és ragaszd ki otthon a NASA posztereit!

Töltsd le, és ragaszd ki otthon a NASA posztereit!

Filmes könyvborító után jövőbeli, még nem ismert helyszínekről készített posztereket a NASA kaliforniai űrközpontja (JPL). A képeket az ott dolgozó tudósok, mérnökök és grafikusok közösen készítették el, a poszterek olyan helyszíneket ábrázolnak, ahová az emberiségnek még nem volt lehetősége eljutni.

A többek között a Marsot és a Jupitert ábrázoló, különleges hangulatú alkotásokat ide kattintva újra megtekintheted, valamint ezen a linken le is töltheted.

1. Nem tudunk eléggé felkészülni Lady Gaga új videójára

Nem tudunk eléggé felkészülni Lady Gaga új videójára

Lady Gaga egy különös kisfilmmel népszerűsítette az ősszel viszonylag friss, Chromatica című albumát. A videó rendezéséhez a szakmán belül nagy névnek számító Tarsem Singh-t nyerte meg magának. A rendező egyedi látásmódjáról árulkodik A sejt és a Zuhanás című film is, továbbá neki köszönhetjük az R.E.M. ikonikus Losing My Religion című videóját is.

Ha megnéznéd a kisfilmet, kattints ide. De figyelmeztetünk: amint hozzászoknál a furcsaságokhoz, hirtelen kirántják alólad a szőnyeget.

A figyelmetekbe ajánljuk