idős ősz szakállas férfi kávét tartva a kezében tableten olvas egy asztalnál kávézóban

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatjuk az indulásunk óta eltelt időszak legolvasottabb cikkeit. Tegnap a májusi toplistát olvashattátok, most pedig a nyár első hónapjának legjobb irományainak rangsorát tekinthetitek meg.

5. Szépség és hatalom: egyiptomi uralkodónők ihlették meg a tervezőt

Vitay Abigél

Kleopátra, Nefertiti, Nofertari, valamint az ókori Egyiptom többi királynője, királynéja és istennője ihlette azt a haute couture kollekciót, amelyet a libanoni származású divattervező, Zuhair Murad alkotott meg. A ruhákat a szakma egyik legnagyobb kortárs géniusza az idei tavaszi-nyári szezonra tervezte, azokkal a feminin erőt megtestesítő uralkodónők előtt tisztelgett.

Bár a 60 féle kreálmányt felvonultató kollekció központi színe az arany, a tervező egyéb színeket is használt a tervezés során, eredményül pedig nem csak a fáraók korát felelevenítő, de a mai trendekhez tökéletesen illeszkedő ruhákat kapott.

Ha kíváncsi vagy a kollekció darabjaira, kattints ide.

4. Ugyanaz tervezte a SpaceX űrhajósainak öltözékét, mint Vasemberét

Május 30-án – magyar idő szerint 21 óra 22 perckor – Elon Musk és a SpaceX történelmet írt, amikor évtizedek múltán újra amerikai űrhajóval küldtek amerikai űrhajósokat a világűrbe. Miután mi is betekintést nyerhettünk az űrutazás jövőjébe, egyre több részlet derült ki a fantasztikus űrprogramról, például hogy hogyan készült az űrhajósok öltözéke.

A tervezésnél elsődleges volt a biztonság és a kényelem, mindemellett a dizájnerek az űrhajó szerves részeként alkották meg a ruhákat. A SpaceX egy menedzsere elárulta, hogy az öltözékeket személyre szabva tervezték meg és hozták létre mindkét űrhajós esetében.

Ha érdekelnek az űrruhákkal kapcsolatos egyéb részletek, és videót is néznél róluk, ide kattintva megteheted.

3. Ekkor érkezik a Lucifer 5. évada

Instagram/@lucifernetflix

Pontosabban az augusztusi tűzijáték után tűzte műsorra a Netflix a népszerű sorozat folytatását. A szériát a Fox a harmadik évad után elkaszálta ugyan, de a közönség felháborodásának következtében a Netflix megvásárolta a jogokat, és folytatta a sorozatot.

A streaming szolgáltatónál, a Lucifer korábbi gazdájával ellentétben, hatalmas robbant a széria negyedik évada, így nem meglepő, hogy az ötödik is megérkezett augusztus 21-én.

Ha nosztalgiáznál, és megnéznéd milyen előzetessel borzolták korábban a rajongók kedélyeit, ide kattintva újranézheted.

2. Szerelemből született borászat

Fotó: Acsai Miklós

A második helyezett a portfóliónkhoz tartozó VinCE Magazin egy borász interjúja lett, ami az olvasóközönség egy nagy kedvence volt.

A beszélgetés során az újság munkatársai Sziegl Balázst és Sziegl-Nagy Petrát faggatták a szakmáról, az abban való elhivatottságukról, és természetesen nem csak a borok, de az egymás iránt érzett szeretetről. A fiatal házasok ugyanis a mai napig nagy szerelemben viszik a Sziegl Pincét, amely munka izgalmairól és kihívásairól egymás szavába vágva meséltek kollégáinknak.

A borok rejtélyes világába kalauzoló interjút nyári cikkünkben újraolvashatjátok.

1. „Benedek Tibi, ha hallod ezt, ugorj be te is!”

Hamu és Gyémánt

Az első helyen végzett cikkünk nem véletlenül vált a hónap legolvasottabb írásává: ebben ugyanis az olimpiai bajnok Benedek Tibortól búcsúztunk, aki 47. életévében hunyt el június 18-án. Pályafutása legnagyobb pillanatait elevenítettük fel.

A valaha volt egyik legsikeresebb magyar vízilabdázónak nem csak olimpiai aranyakból, de BEK/BL/Euroliga-serlegekből illetve magyar és olasz bajnoki címekből is akadt minimum három, emellett világbajnoki és Európa-bajnoki trófeája is volt. Szinte felsorolhatatlan számú sportsiker szegélyezte pályafutását, és ez visszavonulása után sem maradt abba: első edzői évében világbajnok lett a magyar válogatottal.

A magyar vízilabda történetének egyik legsikeresebb alakjának legnagyobb sikereit itt gyűjtöttük csokorba.

A figyelmetekbe ajánljuk