Wossala Rozina
Fotó: Antenna Entertainment

Wossala Rozina ezt a 3 tényezőt tartja fontosnak szakácskönyv-vásárláskor

Várhatóan október végén jelenik meg Wossala Rozina szakácskönyve, a Konyhakönyv. A jól működő konyhához és lusta hétköznapokhoz írt kötet célja, hogy az emberek otthoni körülmények között is megtanuljanak főzni. Ennek apropóján az IN készített interjút az étterem-tulajdonossal, amiből mi is szemezgettünk.

Wossala elmondása szerint régóta gyűjti a szakácskönyveket: a gyűjteményében több száz kötet található, ami valamilyen szinten visszatartó erő volt a számára, hogy belevágjon a saját szakácskönyvébe, hiszen magasra tették a lécet.

Végül nem munkaként tekintett rá, „hagyta megtörténni".

Ha szakácskönyvet vásárol, három fontos tényezőt tart szem előtt.

Fotó: BOOOK kiadó / Erdőháti Áron

Világszerte követek szakácskönyvírókat, és amikor nekik megjelenik egy új könyvük, azt automatikusan megrendelem. Másrészt – főleg a külföldi könyvesboltokban – mindig megnézem a választékot, és ha megtetszik valami, megveszem, illetve a nemzetközi szakácskönyveket összegyűjtő szakirodalmi oldalak top 10-es ranglistájából álló köteteket is megveszem

– sorolta a szempontokat a friss szerző.

Mire lehet számítani a könyvben? 

A szakácskönyv az étteremtulajdonos eddigi tapasztalatait gyűjti össze. Olyan trükkök, praktikák találhatóak benne, amelyet vendéglátós szemmel tanult meg, és ültetett át az otthoni környezetbe – derül ki az interjúból. Wossala szerint a könyvben található trükkök nagyon sokat segített neki abban, hogy sokkal gazdaságosabb, egészségesebb, gyorsabb konyhát üzemeltessen.

A könyv egy utazás a konyhámban, ahol olyan gondolatokat és ötleteket osztok meg, amivel szerintem sokkal színesebbé, gyorsabbá és gazdaságosabbá tudom tenni az olvasók konyháját is

– mondta.

Hogy a hamarosan megjelenő Konyhakönyv miben tér el a többitől, illetve Wossala Rozina hogyan látja a válságokkal terhelt vendéglátás jövőjét, illetve mi izgatja a legjobban a gasztrovilágban, az a teljes interjúból kiderül.


A figyelmetekbe ajánljuk