A nagy hőségben sokszor nehéz eldönteni, hogy mit is főzzünk, hiszen nem szeretnénk, hogy a konyhánk még jobban felforrósodjon, ráadásul ebben az időben nem is vágyunk olyan ételekre, amik elnehezítik a gyomrot. Épp ezért lehet tökéletes választás az uborkás csirkemellsaláta, amely nemcsak diétás, de frissítő és laktató is egyben. Recept.
Hozzávalók:
- 500 g filézett csirkemell
- 2-3 kígyóuborka
- 2-3 darab paradicsom
- 4 tojás
- 2-3 teáskanálnyi só
- 2 teáskanálnyi bors
- 1-2 teáskanálnyi kapor
- bazsalikom
- olívaolaj
- 1 doboz tejföl
Elkészítése:
1. A tojásokat megfőzzük, majd félrerakjuk. Az uborkát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A csirkemellet megtisztítjuk a hártyáitól és szintén kisebb kockákra vagy szeleketre vágjuk.
2. Kevés olajon, mindössze pár perc alatt megpirítjuk a csirkemellkockákat, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kaprot és a bazsalikomot is.
A saláta laktató, de nem nehezíti el a gyomrot
Fotó: Shutterstock
3. A tojásokat négybe vágjuk és az uborkával együtt összeforgatjuk a beízesített csirkemellel. A paradicsomokat is felvágjuk és a salátához adjuk.
4. Egy kevés olívaolajat összedolgozunk a tejföllel, kissé besózzuk és a salátára öntjük.