Uborkás csirkemellsaláta
Fotó: Shutterstock

A salátához uborkát, paradicsomot, de akár olívabogyót is tehetünk

Fogyókúrás frissítő finomság: így készül az uborkás csirkemellsaláta

A nagy hőségben sokszor nehéz eldönteni, hogy mit is főzzünk, hiszen nem szeretnénk, hogy a konyhánk még jobban felforrósodjon, ráadásul ebben az időben nem is vágyunk olyan ételekre, amik elnehezítik a gyomrot. Épp ezért lehet tökéletes választás az uborkás csirkemellsaláta, amely nemcsak diétás, de frissítő és laktató is egyben. Recept.

Hozzávalók:

  • 500 g filézett csirkemell
  • 2-3 kígyóuborka
  • 2-3 darab paradicsom
  • 4 tojás
  • 2-3 teáskanálnyi só
  • 2 teáskanálnyi bors
  • 1-2 teáskanálnyi kapor
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1 doboz tejföl

Elkészítése:

1. A tojásokat megfőzzük, majd félrerakjuk. Az uborkát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A csirkemellet megtisztítjuk a hártyáitól és szintén kisebb kockákra vagy szeleketre vágjuk.

2. Kevés olajon, mindössze pár perc alatt megpirítjuk a csirkemellkockákat, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kaprot és a bazsalikomot is.

Ubork\u00e1s csirkemellsal\u00e1ta

A saláta laktató, de nem nehezíti el a gyomrot

Fotó: Shutterstock

3. A tojásokat négybe vágjuk és az uborkával együtt összeforgatjuk a beízesített csirkemellel. A paradicsomokat is felvágjuk és a salátához adjuk.

4. Egy kevés olívaolajat összedolgozunk a tejföllel, kissé besózzuk és a salátára öntjük.

A figyelmetekbe ajánljuk