Az uborkakoktélok igazán frissítők, és különösen illenek a nyári kerti partikhoz. Jó hír, hogy a friss zöldség számos italhoz remekül passzol, így jó néhány koktélvariációt elkészíthetünk belőle.
Martinivel?
Az uborka martini sokak kedvence lehet, hiszen kevés ennél hűsítőbb koktél létezik. Érdemes a vermuttal való felrázása előtt enyhén pürésíteni az uborkát, így a zöldség klasszul kiegészítheti a martini fanyar ízét.
- 3 vastag szelet uborka, plusz vékony szeletek a díszítéshez
- 3 cl száraz vermut
- 1 csésze jég
Ez is érdekelhet:Tudjuk, mi lesz a jeges frissítőd idén nyáron
Ginnel és dinnyével párosítva
A görögdinnyés uborkás koktél igazi ízmennyország, hiszen a görögdinnye leve és az uborkaszeletek a ginnel és egy kis szódával párosítva egy kellemes nyári italt eredményez.
- 2 cl friss görögdinnye leve
- 3 szelet uborka, elosztva
- 3 cl gin
- 20 m facsart lime lé
- 1 csipetnyi kóser
- sószódavíz
A görögdinnyéből préseljük ki a nekünk szükséges levet. Szűrjük le, és tegyük félre. Ezután helyezzük az uborkaszeletet shakerbe, adjuk hozzá a gint, a görögdinnye- és a lime levét, valamint a csipet sót. Töltsük meg jéggel, és rázzuk erőteljesen 30 másodpercig. Finoman szűrjük át, és öntsük rá egy jéggel megpakolt pohárba, végül hígítsuk szódával.
Olvasd el ezt is! Nem csak a víz létezik: 5 hidratáló étel, amit ajánlott a kánikulában fogyasztani
Ojos verdes
Ez az élénk, fűszeres és frissítő ital rengeteg komplexitást rejt magában. A középpontjában a mezcal áll, a citrusos és agávés jegyeket pedig a friss uborka és a jalapeno ellensúlyozza.
- 20 ml friss uborka és jalapeno lé
- 60 ml Mezcal
- 20 ml Cointreau
- 20 ml lime lé
- 8 ml agavészirup
A gyümölcslé elkészítéséhez: vágjuk le az uborka végét, majd vágjuk össze durvára, és tegyük egy gyümölcscentrifugába. Adjuk hozzá a kimagozott, durvára vágott jalapenót is. Tároljuk a hűtőszekrényben.
A koktél elkészítéséhez: rázzuk össze az összes hozzávalót, majd szűrjük át egy sóval és Tajinnal szegélyezett pohárba.