tojáslikőr

5 könnyű, de annál finomabb tojáslikőr recept, amit lehetetlen elrontani

A tojáslikőr sok háztartásban alapvető ünnepi italnak számít, ami nem véletlen: krémes állaga és pikáns íze miatt az egyik legfinomabb szürcsölnivaló a hideg téli estéken.

A Vince segítségével be is mutatunk rögtön öt darab könnyen elkészíthető, finom receptet.

Szerecsendiós és vaníliás tojáslikőr

toj\u00e1slik\u0151r

Shutterstock

Hozzávalók:

  • 950 milliliter tej;
  • 5 szegfűszeg;
  • ½ teáskanál vanília;
  • 1 teáskanál fahéj;
  • 12 tojássárgája;
  • 180 gramm cukor;
  • 950 milliliter tejszín;
  • 2 teáskanál vanília;
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió;
  • 180 milliliter rum;
  • 180 milliliter bourbon;
  • 120 milliliter brandy.

Így készül:

  1. Keverjük össze a tejet, a szegfűszeget, a fél teáskanál vaníliát és a fahéjat egy edényben.
  2. Forraljuk fel a keveréket.
  3. Egy nagy keverőtálban keverjük habosra a tojássárgáját és a cukrot.
  4. Lassan adagolva adjuk hozzá a forró tejes keveréket a tojáshabhoz.
  5. Miután a keverék nagy része belekerült a tojásba, tegyük az egészet egy lábosba.
  6. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzzük 3-5 percig (ne hagyjuk felforrni).
  7. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  8. Keverjük hozzá az alkoholt, a tejszínt, a két teáskanál vaníliát és a szerecsendiót.
  9. Tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Kókuszbomba tojáslikőr

toj\u00e1slik\u0151r

Shutterstock

Hozzávalók:

  • 350 milliliter kókusztej, cukrozatlan;
  • 350 milliliter tej;
  • 350 milliliter kókuszkrém;
  • 350 milliliter sűrített tej;
  • 950 milliliter Barrilito rum;
  • 3 evőkanál őrölt fahéj;
  • 5 fahéj rúd;
  • 3 evőkanál vanília kivonat.

Így készül:

  1. A rum kivételével az összes hozzávalót keverjük össze. Állandó kevergetés mellett lassan forraljuk fel őket.
  2. Hagyjuk kihűlni a keveréket, és adjuk hozzá a rumot.
  3. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára.
  4. Tálaljuk hidegen, díszítsük fahéjrudakkal és fahéjporral.

Borsmentás tojáslikőr

toj\u00e1slik\u0151r

Shutterstock

Hozzávalók:

  • 45 milliliter Absolut Vanilia vodka;
  • 30 milliliter borsmenta likőr;
  • 30 milliliter tojáslikőr;
  • 50 milliliter fahéjszirup.

Így készül:

  1. Töltsünk meg egy koktél shakert jéggel.
  2. Tegyük az összes hozzávalót a shakerbe, és keverjük össze őket.
  3. Cukrozzuk be a martinis poharak szélét.
  4. Öntsük a tojáslikőrt a poharakba.
  5. Díszítsük őket fahéjrúddal.

Habkönnyű fahéjas tojáslikőr

toj\u00e1slik\u0151r

Shutterstock

Hozzávalók:

  • 5 tojás;
  • 470 milliliter teljes tej;
  • 240 milliliter sűrített tej;
  • 240 milliliter tejszínhab;
  • 1/2 teáskanál fahéj;
  • 180 milliliter Ron Abuelo rum.

Így készül:

  1. Keverjük össze egy tálban a sűrített tejet, a sima tejet, a tejszínhabot és a fahéjat.
  2. Melegítsük fel a keveréket.
  3. Vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, keverjük hozzá a rumot és tálalásig tartsuk hűtőben.

Krémes rumos tojáslikőr

toj\u00e1slik\u0151r

Shutterstock

Hozzávalók:

  • 30 milliliter Flor de Cana rum;
  • 30 milliliter brandy;
  • 30 milliliter tojáslikőr;
  • 15 milliliter cukorszirup.

Így készül:

  1. Tegyük az összetevőket egy jéggel teli keverőpohárba.
  2. Jól rázzuk össze a keveréket, majd szűrjük le.
  3. Töltsük poharakba.
  4. A tetejére tegyünk frissen reszelt szerecsendiót.
  5. Fogyasszunk mellé egy finom mézeskalácsot.


A figyelmetekbe ajánljuk