A legnagyszerűbb alapanyagok általában azok, melyek minden háztartásban megtalálhatók, és mégis ezerféle étel készíthető belőlük. Erre a legjobb példa a tojás, melyből még a kevésbé erős hobbiszakácsok is pillanatok alatt mennyei falatokat készítenek. Ha új megközelítésben próbálnánk ki, nézzük meg az alábbi verziót.
Az egg bites egyre nagyobb népszerűségnek örvend: ez a fehérjében gazdag, tojásos étel az Egyesült Államokból indult hódító útjára, elsősorban a Starbucks kínálatából vált ismertté, de ma már sok háztartásban megtalálható, különösen reggeli ételként. Nemcsak egészséges, de ötletes is az elkészítése, ráadásul rendkívül gyorsan megvan. Mutatjuk is a Love and Lemons receptjét.
Hozzávalók
- 6 nagy tojás
- 170 g túró
- ¼ teáskanál só
- 100 g friss (vagy fagyasztott) spenót
- 70 g kockára vágott sült kaliforniai paprika
- 30 g apróra vágott zöldhagyma
- frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
Ezt is olvasd el! Akár 90 másodperc alatt is összedobható a tökéletes tojásrántotta
Elkészítés
Először a tojáskeveréket készítjük el: törjük a tojásokat egy turmixgépbe, adjuk hozzá a túrót, a sót és a borsot. Dolgozzuk simára, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a zöldségeket. Pároljuk a spenótot 1 percig, vagy amíg össze nem fonnyad. Nyomjuk ki belőle a felesleges vizet, majd vágjuk durvára.
Illusztráció.
A paprikát és a hagymát apróra vágjuk, és egy közepes méretű tálba tesszük. Hozzáadjuk a spenótot, és összekeverjük. Egy kis zöldséget kimérünk, és félreteszünk, ennek később még fontos szerepe lesz.
Figyelmedbe ajánljuk! Az egész internet felrobbant a fetás tojásrántotta miatt – recept!
Összeállítjuk a tojásfalatkákat: egy tapadásmentes muffin formát olívaolajjal kikenünk. A félretett zöldségeket kivéve az összes zöldséget egyenletesen elosztjuk a muffin formák között. Ráöntjük a tojáskeveréket, egyenletesen elosztva a formák között, végül rászórjuk a félretett zöldségeket. A tojásfalatkákat 180 fokon 18-22 percig sütjük, vagy amíg a tojás meg nem szilárdul. Hagyjuk 5 percig hűlni a formában, mielőtt tálaljuk.