zöldségek a piacon

5 + 2 termelői piac Budapest közelében, ha igazán friss alapanyagokra vágysz

A szupermarketek polcairól ugyan egyszerűbb lehet leemelni egy-egy élelmiszert, de olykor érdemes lehet a termelői piacokon is vásárolni, hiszen ott garantáltan friss alapanyagokat kaphatunk a helyi termelőktől, és az egészségünk mellett a hazai gazdáknak is jót teszünk. Íme néhány, amit Budapestről is könnyen elérhetünk.


A termelői piacokon vásárolt áruk így sokszor egészségesebbek lehetnek, mint a szupermarketekben árult alapanyagok. Szerencsére nem kell messzire utaznunk ahhoz, hogy egy ilyen helyen tudjunk vásárolni, Budapesten és környékén is számos lehetőségünk van rá – írja a Drive Magazine.

Ez is érdekelhet: Egy francia kispiac költözött a budapesti luxusszállodába

Szimpla Piac

Budapest egyik első romkocsmájába, a Szimplába nemcsak sörözni, de vásárolni is járhatunk. Saját bevallásuk szerint:

termelőiket szigorú szabályrendszer alapján, hosszú távra választjuk, ügyelve arra, hogy minél szélesebb termékskála jelenhessen meg. Kapható itt sokféle sajt, méz, lekvár, szörp, zöldség-gyümölcs, valamint hústermékek, mangalica- és vadhús, frissen szedett és szárított gombák és szarvasgomba-különlegességek, fűszerek, szendvicskrémek – a közös bennük, hogy minden vegyszermentesen, közelről, termelőktől kerül a piacra, majd a kosarakba.

Budaörsi Gazdapiac 

A Budaörsi Gazdapiac minden szombaton reggel hat és délután kettő óra között várja a vásárlókat. A piacot a Budaörsi Gazdakör üzemelteti, amelynek célja az egészséges életmód hirdetése, a hazai zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának népszerűsítése, valamint a helyi-, környékbeli kistermelők munkájának megismertetése a közönséggel.

Szentendrei Piac

A Szentendrei Vásártérnél található piac a nyáron ideiglenesen elköltözött, eredetileg a Bükkös pataknál várja a vásárlókat. A piac minden szerdán és szombaton reggel 6 és 13 óra között tart nyitva.

Zsámbéki Piac

Zsámbékon is van lehetőség termelőktől vásárolni, a helyi piacon kedden és pénteken 7-11-ig tudunk szétnézni a friss zöldségek, gyümölcsök, sütemények és hentesáruk között.

Olvasd el ezt is!Hiába szeretjük, több baj is van a magyar sütőtökkel

 Dunakeszi Kispiac

A Dunakeszi Kispiacról a figyelmes olvasók már hallhattak, ugyanis a pandémia alatt lehetőséget adtak az érintésmentes fizetésre. A kínálatot a honlapukon is megtekinthetjük, a piac pedig péntekenként 14 és 18 óra között látogatható.

Ha pedig további termelői piacok után kutakodnál, akkor mindenképp érdemes elolvasnod a Drive Magazine listáját!

A figyelmetekbe ajánljuk