winston churchill

Teknősleves, hot-dog és sült kacsa: történelmi személyek és a kedvenc ételeik

Azt mondják, hogy sokat elárul egy emberről a ruhája, a barátai és manapság már az Instagram-fiókja is. De talán sokat sejtet az a tény is, hogy mi a kedvenc étele?

Alfred Hitchcock

A britek imádják a sós pitéket, és ez alól a legendás rendező, Alfred Hitchcock sem volt kivétel, legnagyobb kedvence a sült sonkás-hagymás pite volt.

​Winston Churchill

Winston Churchill nagy rajongója volt a leveseknek, de csak akkor, ha azok nem krémes állagúak voltak. Ezen kívül szinte minden levest nagyon szeretett, és mindennapi étrendjének alappillére voltak. Minden este, lefekvés előtt elkortyolt egy hideg húslevest, de a teknőslevest imádta a legjobban.

Oscar Wilde

Oscar Wild a maga idejében igazi ínyenc volt, és gyakran vett részt vacsorákon szeretőjével, Bosie-val. Bár ismert volt arról, hogy kedveli a finom borokat és a kaviárt sem vetette meg, a költő nagy rajongója volt a sült kacsának.

Albert Einstein

A 40-es és 50-es évek férfijainak többségétől eltérően Einstein nem rajongott a húsért. Sőt, mielőtt teljesen vegetáriánus lett, nagyon is hangoztatta, hogy a húsevés erkölcsi kérdés. A világhírű tudós egy levelében azt mondta egy barátjának, hogy az ember nem arra született, hogy húsevő legyen. Ami a kedvenc ételeit illeti, Einsteinnek valójában elég könnyű volt a kedvében járni, ugyanis a tészta volt az első számú favoritja.

Helen Keller

Talán nem is gondolnánk, de Helen Kellernek nemes egyszerűséggel a hot-dog volt a kedvence.

(Vocal)

A figyelmetekbe ajánljuk