sütőtökos pizza

Az ősz slágere egy csipetnyi Olaszországgal: sütőtökös pizza

A sütőtökös fűszeres lattétól kezdve a sütőtökös desszertekig, kijelenthetjük: a narancssárga zöldség igazi favorit az őszi hónapokban. Rendkívül sokszínű alapanyag, így talán nem meglepő, de még pizzát is készíthetünk a felhasználásával!



Hozzávalók:
  • 1 közepes méretű sütőtök (kb. 600-700g)
  • 1 pizza tészta (lehet házilag elkészített vagy bolti)
  • 1/2 csésze pizza szósz
  • 1,5 csésze reszelt mozzarella sajt
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Ez is érdekelhet: Könnyű mégis laktató: sütőtökös tészta

Elkészítése:

  • Készítsük elő a sütőtök pürét. Ehhez hámozd meg a sütőtököt, távolítsd el a magokat, majd vágd apró kockákra. Főzzük vagy pároljuk puhára a sütőtök kockákat (kb. 15-20 perc), majd pépesítsük őket botmixerrel vagy aprítógéppel. Hagyjuk kihűlni.
  • Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra (kb. 10 percig).
  • A pizzatésztát terítsük ki egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.
  • Kenjük a sütőtök pürét a tészta tetejére, majd szórjuk meg mozzarella sajttal és parmezán sajttal.
  • Fűszerezzük (bazsalikom, oregánó, fokhagymapor) ízlés szerint, illetve adjunk hozzá sót és borsot is, ha szeretnénk.
  • Süssük a pizzát előmelegített sütőben 15-20 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt szépen megolvad és enyhén megpirul.

A figyelmetekbe ajánljuk