A karácsonyi emlékeink valószínűleg sokunknak tele vannak a frissen sült sütemények édes illatával.
Minden új adag csokis, zabos, gyömbéres, melaszos, cukros sütivel és mézeskaláccsal nő az izgalom, látva, ahogy sorra kikerülnek a sütőből.
Ha tovább olvasnál: Kevesen tudják, de ez a tökéletes sütemény nulladik lépése
Az éves karácsonyi ünnepségek előtt gyakori az egész napos süteménysütés, de általában kevés a helyünk marad ilyenkor a konyhában a korábbi adagok hűtésére, mert mindent elfoglal a nyújtódeszka, a keverőtál és a tepsik. De most − hála mindenki kedvenc internetes nagymamájának, Babsnak (@brunchwithbabs) − van egy okos hűtőrács tippünk, egy olyan háztartási cikk felhasználásával, ami valószínűleg neked is van otthon.
Babs azt javasolja, hogy használd a hagyományos vasalódeszkádat, mint a sütik hűtésének kényelmes módját. Igen, jól olvastad − a vasalódeszkádat. És őszintén szólva, ez tényleg egy tökéletes hack, amit érdemes a sütiszezonban kipróbálni.
Hasonló témában: 5 tárgy, ami hasznos lehet az ünnepi sütikészítés során
Hogy csináld? Nos, először is távolítsd el a deszkáról a szövet- és habszivacs borítást, így felfedve a fémállványt. A fém megtisztítása után nyugodtan tedd rá a meleg sütiket, hogy azok lehűlhessenek.
A legjobb az egészben, hogy a vasalódeszka nagy méretéből adódóan jelentős mennyiségű süteményt képes tárolni, ami rengeteg helyet szabadít fel a konyhában.
Mivel karácsonyig még hátravan körülbelül egy hét van időd arra, hogy ezt az új hacket is bevesd, miközben elsajátítasz egy új süteményreceptet.
Forrás: kitchn