Hozzávalók:
- 120 g sótlan vaj
- másfél evőkanál melasz
- 170 g barna cukor
- fél teáskanál finom tengeri só
- 1 közepes tojás
- 200 g liszt
- negyed teáskanál szódabikarbóna
- negyed teáskanál őrölt szegfűszeg
- másfél teáskanál őrölt gyömbér
- fél teáskanál őrölt fahéj
- 60 g aranyszínű porcukor
Ez is érdekelhet: Mézeskalácsból alkották újra a Reszkessetek betörők! helyszínét
Ez is érdekelhet: Veszélyes is lehet a fahéj, ha túl sokat eszünk belőle
Elkészítése:
Egy nagy keverőtálban keverjük össze a vajat, a maleszt, a barna cukrot és a sót. Adjuk hozzá a tojást, majd a porcukor kivételével keverjük bele az összes többi száraz hozzávalót. Ezután hűtsük a keveréket a hűtőszekrényben 1 órán át. Melegítsük fel a sütőt 200 fokra és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
A keveréket 20 egyenletes méretű golyóvá sodorjuk (a pontosság kedvéért mérjük le, ha szeretnénk). A porcukrot egy kis tányérra borítjuk, majd mindegyik golyót beletesszük, és megforgatjuk benne. Helyezzük el az egyes golyókat a sütőlapokon. Süssük 9-10 percig, amíg aranybarna nem lesz, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson.