mézeskalács süti

Nyakunkon a karácsony – készíts mézeskalácsos sütiket!

A karácsony közeledtével – a zserbó és bejgli mellett természetesen – a mézeskalács az egyik legnépszerűbb desszert, ezzel a recepttel pedig újragondolhatjuk!


Hozzávalók:

  • 120 g sótlan vaj
  • másfél evőkanál melasz
  • 170 g barna cukor
  • fél teáskanál finom tengeri só
  • 1 közepes tojás
  • 200 g liszt
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • negyed teáskanál őrölt szegfűszeg
  • másfél teáskanál őrölt gyömbér
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 60 g aranyszínű porcukor

Elkészítése:

Egy nagy keverőtálban keverjük össze a vajat, a maleszt, a barna cukrot és a sót. Adjuk hozzá a tojást, majd a porcukor kivételével keverjük bele az összes többi száraz hozzávalót. Ezután hűtsük a keveréket a hűtőszekrényben 1 órán át. Melegítsük fel a sütőt 200 fokra és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.

A keveréket 20 egyenletes méretű golyóvá sodorjuk (a pontosság kedvéért mérjük le, ha szeretnénk). A porcukrot egy kis tányérra borítjuk, majd mindegyik golyót beletesszük, és megforgatjuk benne. Helyezzük el az egyes golyókat a sütőlapokon. Süssük 9-10 percig, amíg aranybarna nem lesz, majd hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson.

A figyelmetekbe ajánljuk