sajttorta

Szinte lehetetlen elrontani: sütés nélküli sajttorta

Ha szívesen összedobnál egy kis desszertet, de nem akarsz sütni, akkor ez a sajttorta recept tökéletes választás lehet. Külön jó hír, hogy egyszerűen elkészíthető, így mindenki könnyedén megbirkózik vele, még a kezdő konyhaművészek is!


Hozzávalók:

  • 250 g keksz (pl. graham keksz vagy háztartási keksz)
  • 100 g vaj (olvasztott)
  • 400 g krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • 250 ml tejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília kivonat (opcionális)
  • gyümölcsök vagy lekvár a tetejére (pl. eper, málna vagy sárgabarack)

Elkészítése:

Törjük össze a kekszet egy zacskóban vagy egy törőben, amíg morzsás nem lesz. Keverjük össze a morzsákat a olvasztott vajjal, amíg jól össze nem állnak. Egy 20-23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk az aljára és az oldalára a kekszes-vajas keveréket. Nyomkodjuk le jól, hogy egyenletes legyen az alap. Tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedje

Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vanília kivonatot (ha használunk). Egy másik tálban verjük fel a tejszínt kemény habbá. Lassan keverjük hozzá a tejszínhabot a krémsajtos keverékhez, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Keverjük addig, amíg krémes és egynemű állagú lesz a töltelék.

Öntsük a krémes tölteléket a hűtőből kivett kekszes alapra, és simítsuk el egyenletesen. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 4-6 órára, vagy akár egy éjszakára, hogy teljesen megdermedjen. Miután a sajttorta megdermedt, díszítsük gyümölcsökkel vagy lekvárral a tetejét.

A figyelmetekbe ajánljuk