sült répa

A legegyszerűbb és legnagyszerűbb köret: sült sárgarépa

Ez a sült sárgarépa recept hihetetlenül egyszerű, mellette pedig elkészíthetjük a főfogást is, amíg a zöldségek a sütőben készülnek.


Teljesen mindegy, hogyan mekkorára ás milyen formára vágjuk a sárgarépát, a lényeg, hogy egyenletes méretűek legyenek. Ezután helyezzük egy kibéleletlen tepsibe. A sárgarépa forró, körülbelül 200 fokos sütőben szépen karamellizálódni kezd, de ne felejtsük sütés közben többször is megfordítani, hogy ne égjenek meg. Készítsük körülbelül 40 percig – ajánlja a Bon Appétit.

(Ez a módszer egyébként más sült zöldségek, például kelbimbó, paszternák és édesburgonya esetében is jól működik.)

Ez is érdekelhet: A szomorú igazság a rizibiziről

A répák ízesítése pedig szintén rendkívül egyszerű, hiszen sokféle fűszer passzol hozzá. A sütőbe kerülés előtt adjunk hozzá egy kis őrölt köményt vagy fokhagymaport (kb. egy-egy teáskanálnyit), vagy egy csipetnyi barna cukrot; majd nyomjunk rá friss citromlevet.

Olvasd el ezt is!Házi készítésű burgonyakrokett recept, amit muszáj kipróbálnod!

A sült sárgarépát kanalazzuk a felvert joghurttal tálra, és díszítsük friss fűszernövényekkel, például kakukkfűvel, esetleg petrezselyemmel, kaporral vagy korianderrel. A legvégén pedig kevéske olívaolajjal locsoljuk meg.

Ha esetleg édesebben szeretnénk, próbáljuk ki juharsziruppal, vagy a csirke mellé süssük mézzel a répákat.

A figyelmetekbe ajánljuk