Egy Starbucks-logo

Így lehet feldobni a Starbucks sokat kritizált új italát

A kávészerelmesek számára kevés megosztóbb esemény létezik egy új Starbucks-ital bevezetésénél. Pont emiatt csupán idő kérdése volt, hogy mindenütt kritizálni kezdjék a most megjelent Iced Toasted Vanilla Oatmilk Shaken Espressót.A népszerű kávépörkölő, Dan McLaughlin, alias @softpourn a TikTok-on kijelentette, hogy az ital „nagyon gusztustalan", és elkészítette a saját, továbbfejlesztett változatát a közel 1 millió követőjének. A „softpourn vaníliás pirítós" névre keresztelt kávé már az első lépéstől kezdve kilógott a sorból, mivel McLaughlin lázadóan a cukrot pirította ahelyett, hogy a vaníliát pirította volna, ahogy azt a Starbucks teszi.

@softpourn Reply to @foofast here’s the softpourn vanilla toaster for your consideration 🙏#coffee #starbucks #specialtycoffee #fyp ♬ Sick on a Saturday - Self-Help

McLaughlin megjegyezte, hogy a kívánt mennyiségű cukrot egy sütőálló serpenyőben, 350 fokon körülbelül 30 percig kell pirítani, időnként megkeverve. Ha elkészült, a kristálycukor a hagyományos fehér szín helyett enyhén megbarnul.

Ezután egy csésze vizet és egy csésze pirított cukrot öntött egy kis lábasba. Miután elkezdett kihűlni, hozzáadott egy teáskanál vaníliakivonatot, és az újonnan készült szirupot átöntötte egy dekanterbe.

A pirított cukor alapú egyszerű szirup számos dologra használható, és McLaughlin útmutatásai alapján viszonylag könnyen kivitelezhető. Az ital összeállításához a szirupból egy keveset jégre öntött egy shakerbe. Egy szokásos adagot használva elkészített egy duplaeszpresszót, majd hozzáadta a shakerhez, és addig rázta, amíg habos nem lett. A keveréket egy egyszerű üvegbögrébe töltötte jégre, majd ezt zabtejjel koronázta meg.

Bár az Iced Toasted Toasted Vanilla Oatmilk Shaken Espresso továbbra is fogy, a túlnyomó többség – köztük megdöbbentően sok professzionális Starbucks-barista – egyetértett McLaughlinnal.

Műszakvezetőként megerősíthetem, hogy a (Starbucksos – a szerk.) pirított vaníliás szirupnak szörnyű az íze, és minél előbb törölni kellene

– vallotta be az egyik alkalmazott.

Forrás: The Kitchn

A figyelmetekbe ajánljuk