Tortilla spenótból? Ilyet is lehet!

Ez a vegán recept nagyon egészséges.


Ehhez az egészséges és különleges recepthez a következő hozzávalókra lesz szükségünk:


  • 200 gr friss vagy fagyasztott spenót
  • 60 ml növényi olaj
  • 3 bögre tönkölyliszt
  • 1 tk só
  • 1 tk sütőpor

Az elkészítéshez kicsit fonnyasszuk meg a spenótleveleket lassútűzön, majd öblítsük le hideg vízzel és tegyük őket egy aprítógépbe az olajjal és sóval együtt. Ebből csináljunk egy pürét. Egy tálban közben keverjük össze a lisztet a sütőporral. Gyúrjuk hozzá a spenótkrémet egy kevés vízzel együtt, ebből egy kemény tésztát kapunk. Fedjük le egy konyharuhával, majd hagyjuk pihenni 15-20 percet.

Válasszuk szét a tésztát 6-8 darabra, majd nyújtsunk egy deszkán tortilla lapokat belőle. A lapokat ezután egy száraz, tapadásmentes serpenyőn pirítsuk le, mindkét oldalukat 1-3 percig süssük. A kész tortillákat egyaránt használhatjuk burritókhoz és wrapekhez is.

(Forrás: Bianca Zapatka)


A figyelmetekbe ajánljuk