Ez a vegán recept nagyon egészséges.
Ehhez az egészséges és különleges recepthez a következő hozzávalókra lesz szükségünk:
- 200 gr friss vagy fagyasztott spenót
- 60 ml növényi olaj
- 3 bögre tönkölyliszt
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
Az elkészítéshez kicsit fonnyasszuk meg a spenótleveleket lassútűzön, majd öblítsük le hideg vízzel és tegyük őket egy aprítógépbe az olajjal és sóval együtt. Ebből csináljunk egy pürét. Egy tálban közben keverjük össze a lisztet a sütőporral. Gyúrjuk hozzá a spenótkrémet egy kevés vízzel együtt, ebből egy kemény tésztát kapunk. Fedjük le egy konyharuhával, majd hagyjuk pihenni 15-20 percet.
Válasszuk szét a tésztát 6-8 darabra, majd nyújtsunk egy deszkán tortilla lapokat belőle. A lapokat ezután egy száraz, tapadásmentes serpenyőn pirítsuk le, mindkét oldalukat 1-3 percig süssük. A kész tortillákat egyaránt használhatjuk burritókhoz és wrapekhez is.
(Forrás: Bianca Zapatka)