A sajttal töltött jalapenókat az egész család imádni fogja, és pofonegyszerű elkészíteni. Nem utolsó sorban pedig tökéletes vendégváró snack is, ha egy picit extrább fogásokkal készülnénk barátainknak.
Hozzávalók:
- friss jalapeno paprika
- 1 csomag krémsajt
- 3 csésze finomra reszelt cheddar sajt
- 1-1/2 teáskanál Worcestershire szósz
- liszt
- tojás
- panírmorzsa
Ez is érdekelhet: 6 olasz street food, amit kötelező megkóstolnod!
Olvasd el ezt is! Nem érdemes eldobni ennek a zöldségnek a héját, a legfinomabb snack készülhet belőle
Elkészítése:
A paprikákat mossuk meg, majd végeit vágjuk le, és távolítsuk el a magházat. Ezután egy kis tálban keverjük simára a krémsajtot, a cheddar sajtot és a Worcestershire szószt. Majd töltsük meg a paprikákat a töltelékkel.
Annak érdekében, hogy extrán krémes és sajtos legyen, a magház helyére tegyünk reszelt sajtot, a megtöltött paprika levágott részét pedig fogpiszkáló segítségével illesszük vissza.
A megtöltött jalapenók klasszikus liszt, tojás és zsemlemorzsás panírt kapnak, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.