popcorn lilás asztalon

Unod a hagyományos verziót? Így fűszerezd a pattogatott kukoricát!

A popcorn az egyik legnépszerűbb snack: legyen szó filmnézésről, egy tárasjátékestről vagy akár házibuliról. A pattogatott kukoricának azonban mindig jól jön egy kis fűszerezés. Jó hír, hogy sokféleképpen lehet ízesíteni, épp ezért elhoztunk néhány tippet, amelyekkel érdemes lehet kísérletezni.


Ha esetleg unod a hagyományos sós verziót és nem félsz az új ízektől, akkor ezeket mindenképp próbáld ki! Keverj össze egy kis chilipelyhet és mézet, majd csepegtesd a frissen sózott popcorn tetejére – tanácsolja a The Daily Meal.

Ez is érdekelhet: A street food magyar történelme a Városligethez köthető

Így egy kissé pikáns popcornt kaphatunk, melyben harmonikus krémes, szirupos és savanykás ízek uralkodnak.

A csípős-mézes popcorn recept remek, de akár más fűszerekkel és feltétekkel is kísérletezhetünk.

popcorn

Unsplash

A fahéj és a méz egy klasszikus kedvenc, amelyeket különleges aromájuk miatt rengeteg ételben használhatunk, de a fokhagyma is köztudottan ugyanilyen jól működik. Ha tovább extráznád popcorn textúráját, dobj bele pirított pekándiót vagy más magvakat, hogy igazán ropogós snacket kapj.


Ha viszont pont az ellenkező utat szeretnéd választani, és a chilis-mézes pattogatott kukorica erős fűszerességét inkább gyümölcsös ízvilággal helyettesítenéd, önts rá vanília vagy gyümölcsökkel ízesített szirupot, így a sós rágcsa helyett egy édes nassolnivalót kaphatsz! De csöpögtethetsz rá akár egy kis csokoládéöntetet is.

A figyelmetekbe ajánljuk