céklakrém

A tökéletes vendégváró fogás: ricottás céklakrém

Ezt a ricottás céklakrémet az egész család imádni fogja, pofonegyszerű elkészíteni, és tökéletes vendégváró snack is.

Hozzávalók:

  • 200 g cékla
  • negyed rúd fahéj
  • negyed teáskanál édesköménymag
  • 1 evőkanál citromlé
  • 40 g, hámozott dió
  • 250 g ricotta sajt
  • 1 teáskanálnyi, frissen, apróra vágott petrezselyem

Ez is érdekelhet:Ilyen nassolnivalókat fogyasztottak az ókori rómaiak a Colosseumban

c\u00e9klakr\u00e9m

Shutterstock

Ha pedig egy könnyen elkészíthető, de mégis ütős desszertet keresel, akkor olvasd el ezt is! Ellenállhatatlan Nutellás fagyi recept, amit hipp-hopp elkészíthetsz

Elkészítése:

Tegyük a céklát egy kis lábasba annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Adjuk hozzá a fahéjrudat, az édesköménymagot és egy kis sót. Forraljuk fel, fedjük le, és főzzük enyhe tűzön 40-45 percig. Ha kész, csöpögtessük le, és hagyjuk kissé kihűlni, mielőtt meghámozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután vágjuk apró kockákra, és a citromlével együtt pürésítsük.

Ezt követően forró serpenyőben pirítsuk meg a diót, amíg az illatos olajok felszabadulnak. Vegyük ki a serpenyőből, hagyjuk kihűlni, aprítsuk fel és adjuk a céklapüréhez. Majd a ricottát és a petrezselymet is tegyük hozzá, és ismét pürésítjük a keveréket. Ízlés szerint sóval és őrölt fekete borssal fűszerezzük. Kanalazzuk üvegbe, és tegyük hűtőbe egy kis időre, ezután pedig tálalhatjuk is.


A figyelmetekbe ajánljuk