Hozzávalók:
- 200 g cékla
- negyed rúd fahéj
- negyed teáskanál édesköménymag
- 1 evőkanál citromlé
- 40 g, hámozott dió
- 250 g ricotta sajt
- 1 teáskanálnyi, frissen, apróra vágott petrezselyem
Ez is érdekelhet:Ilyen nassolnivalókat fogyasztottak az ókori rómaiak a Colosseumban
Ha pedig egy könnyen elkészíthető, de mégis ütős desszertet keresel, akkor olvasd el ezt is! Ellenállhatatlan Nutellás fagyi recept, amit hipp-hopp elkészíthetsz
Elkészítése:
Tegyük a céklát egy kis lábasba annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Adjuk hozzá a fahéjrudat, az édesköménymagot és egy kis sót. Forraljuk fel, fedjük le, és főzzük enyhe tűzön 40-45 percig. Ha kész, csöpögtessük le, és hagyjuk kissé kihűlni, mielőtt meghámozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután vágjuk apró kockákra, és a citromlével együtt pürésítsük.
Ezt követően forró serpenyőben pirítsuk meg a diót, amíg az illatos olajok felszabadulnak. Vegyük ki a serpenyőből, hagyjuk kihűlni, aprítsuk fel és adjuk a céklapüréhez. Majd a ricottát és a petrezselymet is tegyük hozzá, és ismét pürésítjük a keveréket. Ízlés szerint sóval és őrölt fekete borssal fűszerezzük. Kanalazzuk üvegbe, és tegyük hűtőbe egy kis időre, ezután pedig tálalhatjuk is.