A jól ismert legendák szerint az idősebb sajt jobb, vörösborral kell fogyasztani, a maradékot pedig fóliába kell csomagolni. De mi az igazság?
1. Minél idősebb egy sajt, annál büdösebb
Ez is érdekelhet: Kidobnád a sajt kérgét? Ne tedd! 4 recept, amivel újra felhasználhatod
Vegán a francia sajt
Bár vannak olyan sajtok, amelyeket Franciaországban hagyományosan tejsavas erjesztéssel készítenek, a gyártók ma már általában hozzáadnak egy kis állati oltót, hogy az erjedés megfelelően induljon.
1. A sajtot a legjobb vörösborral párosítani
A szakértők véleménye megoszlik arról, hogyan alakult ki a sajt vörösborral való fogyasztásának hagyománya. Egyesek arra hivatkoznak, hogy a sajtot feltehetőleg az étkezések végén szolgálták fel, így a legtöbben szívesen folytatták a főétel mellé kínált üveggel. Mások az első világháborúra tippelnek, amikor a katonák vörösbort kaptak, amelyet a camembert mellé fogyasztottak.
Függetlenül attól, hogy a hagyomány hogyan alakult ki, a szakértők egyetértenek abban, hogy a sajtokhoz nem vörösbor illik. A vörösborban lévő tanninok ugyanis gyakran felerősítik a sajtban lévő sót, és elnyomják annak ízét. A könnyedebb vörösborok működhetnek, de még így is a fehérbor a legjobb választás.