A reggeli a nap legfontosabb étkezése – tartják sokan, és igazuk is lehet, főleg, ha a nap egy olyan finomsággal indul, mint a franciák ikonikus sós pitéje, a quiche. A klasszikus alapot szinte bármivel variálhatjuk, de ha szeretnénk, hogy a nap első étkezése ne csak laktató, de vitaminban gazdag is legyen, érdemes kipróbálni a spárgával készült változatot. Recept.
Hozzávalók:
- pitetalap (körülbelül 340 gramm)
- 220-250 g spárga
- 100-120 g feta
- 3 közepes metélőhagyma
- 120 ml tej
- 120 ml tejszín
- kevés liszt
- 3 nagyobb tojás
- só, bors (ízlés szerint)
Ez is érdekelhet! Reggeli egyszerű tojásos falatka? Mutatjuk a receptet!
Elkészítés:
- A pitealapot a csomagoláson található leírást követve süssük elő, de csak addig, amíg épphogy elkezd színt kapni. Ne süssük teljesen készre, hiszen még vissza fog kerülni a sütőbe.
- Vágjuk le a spárgák végét, majd daraboljuk őket akkorára, hogy kényelmesen elférjenek a tésztában. A metélőhagymát is aprítsuk fel, vékony szeletekre.
- Egy külön tálban keverjük össze a tojásokat a tejjel és a tejszínnel, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal.
A finomság alig 40 perc sütés után tálalható is
Fotó: melei5/Shutterstock.com
- Az elősütött pitetésztába először a metélőhagyma felét szórjuk bele, majd a feta sajt egyik felét morzsoljuk rá.
- Ezután rétegezzük rá a feldarabolt spárgát, majd következhet a maradék feta és a hagyma. Végül óvatosan öntsük rá a tojásos-tejszínes keveréket. Figyeljünk arra, hogy a forma tetején maradjon egy kis hely, nehogy sütés közben kifusson.
Ezt is olvasd el! Akár 90 másodperc alatt is összedobható a tökéletes tojásrántotta
- Az összeállított quiche-t előmelegített sütőben, 190 fokon süssük körülbelül 40 percig. Akkor jó, ha a széle aranybarnára pirult, de a közepe kissé lágy marad.
- Fogyasztás előtt hagyjuk hűlni 5-10 percig, utána viszont már szeletelhetjük is.
(Forrás: Drive)