Spárgás quiche

A quiche bármilyen töltetékkel mennyei, de a spárgában lévő vitaminok egészségessé is teszik

Kiadós, vitaminban gazdag reggelit keresel? Ez a spárgás quiche tökéletes választás lehet!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése – tartják sokan, és igazuk is lehet, főleg, ha a nap egy olyan finomsággal indul, mint a franciák ikonikus sós pitéje, a quiche. A klasszikus alapot szinte bármivel variálhatjuk, de ha szeretnénk, hogy a nap első étkezése ne csak laktató, de vitaminban gazdag is legyen, érdemes kipróbálni a spárgával készült változatot. Recept.


Hozzávalók:

  • pitetalap (körülbelül 340 gramm)
  • 220-250 g spárga
  • 100-120 g feta
  • 3 közepes metélőhagyma
  • 120 ml tej
  • 120 ml tejszín
  • kevés liszt
  • 3 nagyobb tojás
  • só, bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

  • A pitealapot a csomagoláson található leírást követve süssük elő, de csak addig, amíg épphogy elkezd színt kapni. Ne süssük teljesen készre, hiszen még vissza fog kerülni a sütőbe.
  • Vágjuk le a spárgák végét, majd daraboljuk őket akkorára, hogy kényelmesen elférjenek a tésztában. A metélőhagymát is aprítsuk fel, vékony szeletekre.
  • Egy külön tálban keverjük össze a tojásokat a tejjel és a tejszínnel, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal.
Quiche sp\u00e1rg\u00e1val

A finomság alig 40 perc sütés után tálalható is

Fotó: melei5/Shutterstock.com

  • Az elősütött pitetésztába először a metélőhagyma felét szórjuk bele, majd a feta sajt egyik felét morzsoljuk rá.
  • Ezután rétegezzük rá a feldarabolt spárgát, majd következhet a maradék feta és a hagyma. Végül óvatosan öntsük rá a tojásos-tejszínes keveréket. Figyeljünk arra, hogy a forma tetején maradjon egy kis hely, nehogy sütés közben kifusson.
  • Az összeállított quiche-t előmelegített sütőben, 190 fokon süssük körülbelül 40 percig. Akkor jó, ha a széle aranybarnára pirult, de a közepe kissé lágy marad.
  • Fogyasztás előtt hagyjuk hűlni 5-10 percig, utána viszont már szeletelhetjük is.

(Forrás: Drive)

A figyelmetekbe ajánljuk