Egy pizza.

Egyáltalán nem mindegy, hogyan melegíted meg a kihűlt pizzát – ezek a legjobb módszerek

Az emberek jelentős része valószínűleg szembesült már a pizza felmelegítésének problémájával. Szinte mindenkinek van egy bevált procedúrája a szóban forgó kérdéskörre, az alábbi cikkben pedig bemutatjuk, hogy mit javasolnak a profik.


Anthony Falco, a Roberta's nevű étterem vezető pizzamestere azt javasolja, hogy a szeletet egy tapadásmentes serpenyőben közepesen alacsony hőmérsékleten pihentessük pár percig. Ha az alja ropogósra sült, adjunk hozzá néhány csepp vizet, a hőfokot tartsuk alacsonyan, és fedjük le a serpenyőt. Körülbelül egy perc múlva a pizzánk héja puha, a sajtja pedig finom olvadt lesz.

Mark Bello, a Pizza a Casa Pizza School alapítója és vezető oktatója szeret a pizza fölé egy darab fóliát nyomkodni, hogy „nedves és ropogós lombkorona" jöjjön létre.

Ez is érdekelhet: Ez a titkos összetevő sokkal egészségesebbé teheti a kedvenc ételeinket

Ha kíváncsi vagy, hogyan melegítheted újra a pizzát a légsütőben, erre is van egy jó beállítás. A legtöbb légsütőben van egy „újramelegítés" gomb, amely automatikusan beállítja a hőmérsékletet – neked csak az időt kell bepötyögnöd.

A szakértők jelentős része a 4 perces légsütőben történő újramelegítésre esküszik, mivel így a pizza maradékainknak friss textúrát adhatunk.

Persze ott van még a kenyérpirítós módszer is. Tedd a szeleteket a kenyérpirítóba körülbelül öt percre 350 fokos beállítással, és a pizzád olyan lesz, mint új korában!

Forrás: Food52

A figyelmetekbe ajánljuk