A kaliforniai paprika inkább édes, mint fűszeres, és a hagymához, fokhagymához és zellerhez hasonlóan segít az ízek kiteljesítésében.
Gyakran használják olyan ételekben, mint a garnélarák fajitas, a paprikás steak és a csirke à la King. Ha azonban még sosem gondolkodtál azon, hogyan vágd fel a kaliforniai paprikát, akkor hadd mutassuk be a kitchn segítségével ezt az egyszerű, mégis hatékony módszert (hála a TikTok-nak), amellyel tiszta szeleteket kapsz anélkül, hogy a magok mindenhova ragadnának.
Ez is érdekelhet: Tökéletes sült paprikára vágysz? Így készítsd el!
A TikToker, theloriconway szerint ez a módszer az egyetlen jó módja a paprika felszeletelésének: mind a gyorsaság, mind a hatékonyság és a tisztaság szempontjából.
A leggyakoribb módja a paprika felvágásának, hogy a zöldség szára felül van, majd mind a négy oldalát levágják. Ebben a videóban azonban a TikToker fejjel lefelé vágja a paprikát, hogy gyors, egyenletes szeleteket kapjon, anélkül, hogy a magokkal foglalkozna.
Ha tovább olvasnál: 5+1 egészséges zöldség, amit minden héten enned kellene
Így csináld:
@theloriconway 🫑🤯no other way to cut a pepper!!#crazybusymama #crazybusymamahack #lifehacks ♬ original sound - lori
1. Először vágd le a paprika szárát.
2. Ezután fektesd a paprikát fejjel lefelé, úgy, hogy a szár vége laposan feküdjön a vágódeszkára.
3. Majd egy szakácskéssel vágd három részre a paprikát, átvágva a paprika lekerekített végei között lévő barázdákat (a vágásnak némileg az Y betű alakjára kell hasonlítania).
4. Végül húzd szét az egyes darabokat, és távolítsd el a szárvégtől. Így mag nélküli darabokat kapsz, amelyek tökéletesek a szeleteléshez, az aprításhoz és a kockázáshoz. A szár vége az összes magot a helyén tartja.