Bár a sült zöldségek egyre népszerűbbek, elkészítésük egészen bonyolult tud lenni. A paprika megsütésének például egy titka van: ahelyett, hogy egy órán át sütnénk a sütőben, vagy megégetnénk a paprikát a tűzhely rácsán, próbáljunk ki valami más, egyszerűbb módszert, ami egyben a legfinomabb végeredményt is meghozza.
Macerás és nagyon oda kell figyelni, ha a paprikát sütőben, grillen vagy öntöttvas serpenyőben szeretnénk megsütni. Könnyen odaragadhat a héja, és lehet hogy a teteje meg még hideg marad. Szerencsére létezik egy egyszerűbb, tisztább és gyorsabb módja a kívánt eredmény elérésének.
Használjunk légsütőt!
Amellett, hogy a legpraktikusabb és legtisztább a légkeverékes sütő használata, minden természetes íz megmarad ezzel a fajta sütésmóddal, anélkül, hogy bármit is hozzá kellene adnunk.
Ezt is olvasd el! 5+1 egészséges zöldség, amit minden héten enned kellene
Hogy álljunk hozzá?
Fotó: Shutterstock
A paprikaparti megkezdéséhez melegítsük elő a légsütőt 200 Celsius-fokra. Dobjuk a paprikát egészben – szárral, magokkal és mindenestül – a kosárba, olaj és fűszerezés nélkül. Annyit tegyünk bele, amennyi csak belefér. Süssük öt percig, majd nyissuk ki a légsütőt, és egy csipesz segítségével ellenőrizzük a paprikák állapotát.
Ezek után emeljük ki és forgassuk meg őket, hogy egyenletesebben süljenek. Folytassuk a sütést, pár percenként ellenőrizve és mozgatva a paprikákat, amíg egyenletesen át nem sülnek.
Ez is érdekelhet: Készíts el a tökéletes ratatouille-t, a mesében található recept alapján!
A Lifehacker cikkének tapasztalata alapján összességében nagyjából hét perc alatt egyenletesen átsült paprikát kaphatunk. Mindez töredéke annak az időnek, ami általában a sütőben, vagy akár a tűzhelyen, nyílt lángon történő sütéshez szükséges.
Ha pedig megsült, hagyjuk kihűlni a paprikákat, majd húzzuk ki a szárukat. Gyakran egy darabban el tudjuk távolítani a magos bordával együtt. Ha nem sikerül, akkor egy késsel könnyedén vágjuk ki ezt a részt. A puha, sült paprikát a kellően megszenesedett héjával együtt szeleteljük fel, és használjuk fel aktuális menünkhöz – legyen az akár egy leves, egy húsos főétel vagy egy saláta.