A hűvös hónapokban sem kell lemondanunk a finom koktélokról, ugyanis létezik egy téli verziója az egyik legnépszerűbb jeges italnak, a negroninak. A szokásos alapanyagok mellett nincs szükségünk másra, csak néhány deciliter forró teára: mutatjuk, hogyan dobjuk össze pillanatok alatt.
A fireside negroni a klasszikus koktél kifinomult, letisztult változata, ami Earl Grey teát és juharszirupot igényel. A tea a bergamot és az egéyb citrusfélék jegyeinek köszönhetően tökéletesen ellensúlyozza az alkohol kesernyés ízét, a szirup pedig gazdag, nem túl tolakodóan édes aromát kölcsönöz az italnak. Ha kitapasztaljuk az arányokat, a végeredmény annyira finom lesz, hogy a koktél gyakorlatilag itatja majd magát.
Ez is érdekelhet! Itt a szezon: így készül a tökéletes forralt bor
Ha szeretnénk, kísérletezzünk a különböző teafélékkel, mint a kamilla vagy zöld tea, és olyan plusz alapanyagokkal, mint a citrom vagy méz, hogy még izgalmasabb ízvilágot hozzunk létre.
Hozzávalók:
- 1,5 dl forró Earl Grey tea;
- 4,5 cl gin;
- 1,5 cl Campari;
- 1,5 cl édes vermut;
- egy teáskanál juharszirup;
- díszítéshez egy szelet narancs és csillagánizs.
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ajánljuk figyelmedbe! Így lesz még finomabb a forró csokoládé – recept!
Így készítsük el:
- Egy kis fazékban forraljunk fel 1,5 dl vizet. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a teát. Hagyjuk ázni 2 percig, majd szedjük ki belőle a filtert.
- Egy bögrében keverjük össze a gint, a Camparit, a vermutot és a juharszirupot. Töltsük fel a teával, és keverjük össze. Díszítsük narancskarikával és csillagánizzsal.