negroni
Fotó: Shutterstock

Így készül a tél kedvenc koktélja, a juharszirupos negroni

A hűvös hónapokban sem kell lemondanunk a finom koktélokról, ugyanis létezik egy téli verziója az egyik legnépszerűbb jeges italnak, a negroninak. A szokásos alapanyagok mellett nincs szükségünk másra, csak néhány deciliter forró teára: mutatjuk, hogyan dobjuk össze pillanatok alatt.


A fireside negroni a klasszikus koktél kifinomult, letisztult változata, ami Earl Grey teát és juharszirupot igényel. A tea a bergamot és az egéyb citrusfélék jegyeinek köszönhetően tökéletesen ellensúlyozza az alkohol kesernyés ízét, a szirup pedig gazdag, nem túl tolakodóan édes aromát kölcsönöz az italnak. Ha kitapasztaljuk az arányokat, a végeredmény annyira finom lesz, hogy a koktél gyakorlatilag itatja majd magát.

Ha szeretnénk, kísérletezzünk a különböző teafélékkel, mint a kamilla vagy zöld tea, és olyan plusz alapanyagokkal, mint a citrom vagy méz, hogy még izgalmasabb ízvilágot hozzunk létre.

Hozzávalók:

  • 1,5 dl forró Earl Grey tea;
  • 4,5 cl gin;
  • 1,5 cl Campari;
  • 1,5 cl édes vermut;
  • egy teáskanál juharszirup;
  • díszítéshez egy szelet narancs és csillagánizs.

Így készítsük el:

  • Egy kis fazékban forraljunk fel 1,5 dl vizet. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a teát. Hagyjuk ázni 2 percig, majd szedjük ki belőle a filtert.
  • Egy bögrében keverjük össze a gint, a Camparit, a vermutot és a juharszirupot. Töltsük fel a teával, és keverjük össze. Díszítsük narancskarikával és csillagánizzsal.
(Forrás: Delish)

A figyelmetekbe ajánljuk