Az ünnepi időszak lényegében elképzelhetetlen forralt bor nélkül. Bár a klasszikus italt jellemzően karácsonyi vásárokban szoktuk fogyasztani, valójában otthon is kifejezetten egyszerűen elkészíthető. Most mutatunk egy könnyű, mégis tökéletes receptet.
A forralt bor alapvető hozzávalója a szegfűszeg, a fahéj és a csillagánizs, de a fűszerezést természetesen saját ízlésünk szerint alakíthatjuk – nagyon jól áll az italnak a szerecsendió és a szegfűbors is.
A brandy, bár nem a leghétköznapibb összetevő, olyan mélységet és tartalmas édességet kölcsönöz az italnak, amire semmilyen másmilyen hozzávaló nem képes. Ennek ellenére nem feltétlenül szükséges, és nélküle is kiváló lesz a végeredmény.
Ezt is készítsd el! A téli szezon kihagyhatatlan desszertje: így készül a püspökkenyér
Összetevők:
- 750 ml vörösbor
- 1 narancs felkarikázva
- 6 egész szegfűszeg
- 3 rúd fahéj
- 3 egész csillagánizs
- 120 ml brandy (opcionális)
- 50 g nádcukor
Illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Ez is érdekelhet! Gesztenyét sütnétek otthon? 5 tipp, hogy tökéletes legyen a végeredmény
Így készül:
- Egy közepes méretű lábasban, közepes lángon forraljuk fel a bort, a narancsot, a szegfűszeget, a fahéjat, a csillagánizst, a brandyt és cukrot. Csökkentsük a hőt, és időnként megkeverve főzzük 10 percig, amíg egy kevés folyadék el nem párolog.
- A forralt bort öntsük bögrékbe. Díszítsük narancsszeletekkel és fahéjrudakkal, és már fogyaszthatjuk is.
Forrás: Delish