forró csokoládé
Fotó: Shutterstock

Így lesz még finomabb a forró csokoládé – recept!

Habár a tél egyik kedvenc itala a forralt bor, nem szabad megfeledkezni a forró csokoládéról sem, ami jól elkészítve mennyei kísérője lehet az olyan téli programoknak, mint például a bekuckózós a filmezés. Ha már megvan a tökéletes recept, mutatunk egy plusz összetevőt, ami kihagyhatatlan az igazán különleges ízélmény eléréséhez.


Ha valaha utaztunk a téli hónapokban Franciaországba, valószínűleg van róla némi sejtésünk, hogy a franciák nem viccelnek, ha forró csokoládéról van szó. Szigorúan sűrűn, valódi csokoládéval, minőségi tejjel fogyasztják. Természetesen nem kell ellátogatnunk a nyugat-európai országba, hogy megtapasztaljuk a forró csokoládé gazdag ízvilágát, elég, ha válogatott alapanyagokat használunk – írja a Vince.

Az elmúlt években egyébként a forró csokoládé reneszánszát éli, így egyre népszerűbbé váltak az olyan bizarr kombinációk, mint a miso vagy húsleves alapú receptek. Első hallásra talán a Daily Meal által ajánlott plusz összevető is furcsának tűnhet, ami nem más, mint a krémsajt.

Puha, lágy textúrája miatt a hideg sajt tökéletes egyveleget alkot a forró itallal, miközben enyhíti a csokoládé intenzív ízét. A végeredmény: ízorgia a szánkban. Ha legközelebb forró csokoládét készítünk, feltétlenül adjunk hozzá egy kevés krémsajtot, pláne ha szeretjük az édes süteményekben a sós ízeket.

A figyelmetekbe ajánljuk