Meglepő hozzávaló miatt lesz igazán krémes a bécsi forró csoki

Meglepő hozzávaló miatt lesz igazán krémes a bécsi forró csoki

A kávéház kultúrájáról világszerte híres város Bécs. Bár a kávé jellegzetes ital, amit finom bécsi süteményekkel és péksüteményekkel fogyasztanak, messze nem ez az egyetlen forró ital, amit a város népszerű kávézóiban kaphatunk. A forró csokoládé, amelyet németül Wiener Schokolade vagy Heiße Schokolade Wiener Art néven ismernek, egy másik bécsi jellegzetes ital. A recept különleges összetevője a tojássárgája, amely a forró csokoládénak sűrű állagot ad.


Nagyon fontos a megfelelő csokoládé használata. Érdemes olyannal próbálkozni, amelynek kakaótartalma 60-70 százalék. Illetve annak érdekében, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki, először csak egy kis mennyiségű forró csokoládéval kell összekeverni, hogy temperáljuk.

Hozzávalók:

  • 170 gramm csokoládé (60-70% kakaótartalom)
  • 3 dl tej
  • 1 nagy tojássárgája
  • tejszínhab a díszítéshez

Elkészítése:

Aprítsuk fel a csokoládét, majd tegyük egy lábasba a tejjel együtt. Melegítsük a tejet és a csokoládét, gyakran kevergessük, amíg apró buborékok nem jönnek a felszínre, de ne forraljuk fel. Szükség szerint keverjük meg, hogy a tej ne égjen meg, a csokoládé pedig ne süllyedjen az aljára.

Főzzük 3 percig, közben habverővel folyamatosan kevergessük, hogy habot képezzen. Ekkor kóstoljuk meg a tejet, és adjunk hozzá cukrot, ha nem elég édes. Amikor a tej nagyon simának tűnik, vegyük le a tűzről, és hűtsük le egy kicsit.

Egy kis tálban keverjük össze a tojássárgáját 2 evőkanál forró csokoládéval. Ez temperálja a tojást, hogy ne főjön meg, amikor hozzáadjuk a nagyobb edény forró csokoládéhoz. Ezt a keveréket öntsük vissza az edénybe. Folyamatosan kevergessük, de hagyjuk felforrni, mert a tojássárgája megalvadhat.

Amikor tálalásra kész, öntsük ki csészékbe és díszítsük tejszínhabbal.


A figyelmetekbe ajánljuk