Ezzel a különleges tequilával ünnepelhetjük idén a Margarita világnapját

Ezzel a különleges tequilával ünnepelhetjük idén a Margarita világnapját

Országszerte közel 30 helyen várják a világ egyik legnépszerűbb koktéljának rajongóit a World Margarita Day alkalmából február 22. és 25. között. Ráadásul a résztvevő bárok mindegyike a Volcán de mi Tierra tequilával teszi még különlegesebbé az (íz)élményt.


A Volcán de mi Tierra valódi története több mint 200 ezer évre nyúlik visszia, amikor is a Tequila nevet viselő vulkán kitörése örökre megváltoztatta Jalisco régió talajának minőségét és összetételét. A különleges égetett szesz a környék eredetének és örökségének tiszteletének jeléül kapta nevét, melynek szó szerinti jelentése a „vulkánok földje”.

​De vajon mitől olyan különleges a Vulcán de mi Tierra? 


A válasz egyszerű: a terrior karaktere, valamint a történelem és az innováció hiteles összefonódása okán érdemes megkülönböztetett figyelemmel ellátni ezt az alkoholt.

Előállítása során ráadásul kizárólag a régió két ikonikus területéről szelektált, szigorú odafigyeléssel válogatott agavék belső részét, az úgynevezett piña-t használják fel.

Fontos megjegyezni továbbá, hogy az alacsonyabb területeken termő spárgaféle fűszeres és gyógynövényes, míg a felföldi területek agávéja florális és gyümölcsös aromákkal gazdagítja a Volcán tequilákat, mely így tökéletes alapja lehet a különböző koktéloknak, köztük a Margaritának is.

Ennek a koktélfajtának számos eredettörténete és végtelen számú változata létezik. Egyes elméletek szerint a Margarita megalkotója egy texasi bártulajdonos volt, aki Peggy Lee-nek szolgálta fel az italt. Egy másik történet szerint azonban Margaret Sames készítette el először, Acapulcoban tartott partiján. Ami minden történetben közös, hogy a koktél alapját tequila képezi, éppen ezért fontos, hogy ebből a legjobb minőségűt válasszuk.

Február 22. és 25. között az alábbi helyeken kóstolhatjuk meg a Vulcáno de mi Tierra felhasználásával készült Margaritát:

  • W Budapest
  • Mercatino Ristorante Enoteca (Budapest)
  • Felix Kitchen & Bar (Budapest)
  • Leo Rooftop Bar (Budapest)
  • Yama Budapest
  • Bombay Budapest
  • Fleischer Restobar (Budapest)
  • Múzsa Bar (Budapest)
  • Virtu Restaurant (Budapest)
  • Good Spirit Bar (Budapest)
  • Hotel Vinifera Wine&Spa (Balatonfüred)
  • Avalon Resort & Spa (Miskolc)
  • Higgi The Tiki Bar (Győr)
  • Szomszéd Koktélbár és Kávézó (Győr)
  • Apátúr Sörház (Győr)
  • Sieger Sport & Gastro Bar (Győr)
  • Partisan Cafe & Bar (Pécs)
  • LUA Resort (Balatonfüred)
  • Flava Kitchen & more (Budapest)
  • Contrast Bar (Zalaegerszeg)
  • Bel Mondo Club (Szombathely)
  • Turner's Cafe (Sárvár)
  • Piac42 Bisztró (Esztergom)
  • 42 Restaurant (Esztergom)
  • Made In Pécs Café (Pécs)
  • ÉgSzínKék Balatonfüred
  • Next Bistro (Debrecen)
  • Mala Garden (Siófok)
(x)

A figyelmetekbe ajánljuk