Országszerte közel 30 helyen várják a világ egyik legnépszerűbb koktéljának rajongóit a World Margarita Day alkalmából február 22. és 25. között. Ráadásul a résztvevő bárok mindegyike a Volcán de mi Tierra tequilával teszi még különlegesebbé az (íz)élményt.
A Volcán de mi Tierra valódi története több mint 200 ezer évre nyúlik visszia, amikor is a Tequila nevet viselő vulkán kitörése örökre megváltoztatta Jalisco régió talajának minőségét és összetételét. A különleges égetett szesz a környék eredetének és örökségének tiszteletének jeléül kapta nevét, melynek szó szerinti jelentése a „vulkánok földje”.
De vajon mitől olyan különleges a Vulcán de mi Tierra?
A válasz egyszerű: a terrior karaktere, valamint a történelem és az innováció hiteles összefonódása okán érdemes megkülönböztetett figyelemmel ellátni ezt az alkoholt.
Előállítása során ráadásul kizárólag a régió két ikonikus területéről szelektált, szigorú odafigyeléssel válogatott agavék belső részét, az úgynevezett piña-t használják fel.
Fontos megjegyezni továbbá, hogy az alacsonyabb területeken termő spárgaféle fűszeres és gyógynövényes, míg a felföldi területek agávéja florális és gyümölcsös aromákkal gazdagítja a Volcán tequilákat, mely így tökéletes alapja lehet a különböző koktéloknak, köztük a Margaritának is.
Ennek a koktélfajtának számos eredettörténete és végtelen számú változata létezik. Egyes elméletek szerint a Margarita megalkotója egy texasi bártulajdonos volt, aki Peggy Lee-nek szolgálta fel az italt. Egy másik történet szerint azonban Margaret Sames készítette el először, Acapulcoban tartott partiján. Ami minden történetben közös, hogy a koktél alapját tequila képezi, éppen ezért fontos, hogy ebből a legjobb minőségűt válasszuk.
Február 22. és 25. között az alábbi helyeken kóstolhatjuk meg a Vulcáno de mi Tierra felhasználásával készült Margaritát:
- W Budapest
- Mercatino Ristorante Enoteca (Budapest)
- Felix Kitchen & Bar (Budapest)
- Leo Rooftop Bar (Budapest)
- Yama Budapest
- Bombay Budapest
- Fleischer Restobar (Budapest)
- Múzsa Bar (Budapest)
- Virtu Restaurant (Budapest)
- Good Spirit Bar (Budapest)
- Hotel Vinifera Wine&Spa (Balatonfüred)
- Avalon Resort & Spa (Miskolc)
- Higgi The Tiki Bar (Győr)
- Szomszéd Koktélbár és Kávézó (Győr)
- Apátúr Sörház (Győr)
- Sieger Sport & Gastro Bar (Győr)
- Partisan Cafe & Bar (Pécs)
- LUA Resort (Balatonfüred)
- Flava Kitchen & more (Budapest)
- Contrast Bar (Zalaegerszeg)
- Bel Mondo Club (Szombathely)
- Turner's Cafe (Sárvár)
- Piac42 Bisztró (Esztergom)
- 42 Restaurant (Esztergom)
- Made In Pécs Café (Pécs)
- ÉgSzínKék Balatonfüred
- Next Bistro (Debrecen)
- Mala Garden (Siófok)