McDonald’s
Shutterstock

Bárki könnyen elkészítheti a McDonald’s klasszikusát – csak 5 hozzávaló kell hozzá

Ráadásul mindegyik hozzávaló könnyen beszerezhető, és pár perc alatt elkészül.

A legtöbben ismerik a McDonald’s klasszikus Tojásos McMuffinját: a harapnivaló az 1970-es évek óta a gyorséttermi reggeli szendvicsek királya. A klasszikus változat pirított angol muffint, kanadai szalonnát (bacont), tojást és cheddar sajtot tartalmaz – mutatja be az ikonikus reggelit a Vince.

Azaz az összes összetevűt sajátkezűleg is be lehet szerezni, és el is lehet készíteni.

A legjobb, hogy egyszerre több adagot is lehet belőle csinálni, így egész hétre megvan a meleg reggeli.

A Tojásos McMuffin egyik védjegye a szendvics közepén található, tökéletesen kerek tojás. A formázás is könnyen megoldható egy gyűrű- vagy egy muffinformával, ez tehát nem lehet akadály számunkra. Egyébként pedig az egész 10 perc előkészítés és 20 perc sütés után készen is van. Fél órán belül tehát akár otthon is a McDonald’s-ben érezhetjük magunkat.

McDonald’s reggeli McMuffin 

Hozzávalók (adag)

  • 4 evőkanál sótlan vaj
  • 4 angol muffin
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 szelet kanadai szalonna
  • olaj
  • 4 nagy tojás

Így készül 

  1. Osszuk a vajat 4 egyenlő darabra, és hagyjuk szobahőmérsékleten megpuhulni.
  2. Vágjuk ketté az angol muffinokat, tegyük őket felenként a kenyérpirítóba és pirítsuk a kívánt színig. Még melegen kenjük meg őket a vajjal. Helyezzünk 1 szelet cheddar sajtot minden angol muffin alsó felére.
  3. Olvasszunk fel 1 darab vajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes lángon. Tegyünk bele 4 szelet kanadai szalonnát és süssük mindkét oldalt enyhén barnára, oldalanként 1-1,5 percig. Tegyük át a kész szeleteket egy tányérra.
  4. Töröljük ki a serpenyőt papírtörlővel. Olajozzuk be bőségesen a kör alakú vágóformákat, amiben a szabályos kör alakú tojásokat sütjük. Olvasszuk fel a maradék sótlan vajat a serpenyőben, alacsony hőfokon, amíg pezsegni nem kezd. Helyezzük a karikákat a serpenyőbe. Üssünk mindegyik gyűrűbe 1 nagy tojást és sózzuk meg őket.
  5. Öntsünk 3,5 deci vizet a serpenyőbe a gyűrűk köré. Fedjük le fedővel vagy alufóliával, és főzzük, amíg a tojások meg nem sülnek és puhulnak. (Ha folyós sárgát szeretnénk, akkor 2-3 percig, ha keményet, akkor 4-5 percig.) Ha kész vannak a tojások, fogóval távolítsuk el a karikákat a tojásokról.
  6. Helyezzünk 1 tojást minden sajtos muffin felére. A tojások tetejére tegyünk egy darab kanadai szalonnát, és „zárjuk le” a szendvicset muffinok felső felével.


A figyelmetekbe ajánljuk