zabkása

Eddig lehet, hogy rosszul készítetted a zabkását – próbáld ki így!

Valószínűleg mindannyian jártunk már úgy a heti nagybevásárlás előtt, hogy szinte minden reggelihez aló alapanyag elfogyott. Megelégszel egy tál zabkásával, de kevés a tej, és nincs friss gyümölcs, amivel feldobhatnád. Viszont van egy különleges hozzávaló, amivel könnyen feltúrbózhatod!


A titok kulcs az almavaj. Bár tudjuk, hogy nem egy hétköznapi hozzávaló, de érdemes kipróbálni, hiszen nagyon ízletes és felhasználásának rengeteg módja van. Az állaga miatt pedig tökéletesen helyettesíti az almaszószt, remek kiegészítő desszertekhez, de akár még sült csirke páchoz is!

Ez is érdekelhet: 5 dolog, ami a testeddel történik, ha minden nap zabkását eszel


Sokoldalúsága ellenére nem minden almavaj egyforma. Minden márkának megvan a saját receptje, különböző cukor- és fűszertartalommal. Érdemes olyat választani, amiben nincs túl sok tartósítószer és kizárólag almából, almaborból, fahéjból és szegfűborsból készül.

zabk\u00e1sa magvak

Unsplash

De hogy érdemes a zabkásánál felhasználni? Az almavaj több célt is szolgál. Egyrészt sűríti a kását, miközben kiegészíti a hideg mandulatej által biztosított folyadékot. Ami pedig az ízeket illeti, aki szereti a fűszereket annak az almavajban lévő fahéj, szerecsendió és szegfűszeg tökéletes választás.

Talán a legjobb része ennek a reggeli hacknek az, hogy könnyű elkészíteni. Egy tálba tegyünk zabot, tejet, almavajat és egy csipet sót és keverjük össze. Körülbelül fele tej és fele almavaj, hogy a szükséges folyadékmennyiség meglegyen. Ha extra dekadenciát szeretnél, csempéssz bele egy kis vajat, mielőtt betennéd a mikróba. Utána pedig rápakolhatod a kedvenc gyümölcseidet, plusz feltétként.

Habár a zabkását gyakran úgy emlegetik, mint egy megúszós reggelit, nagyon egészséges és laktató is. Az almavajjal pedig külön izgalmas ízeket kaphatunk!

A figyelmetekbe ajánljuk