
Magnéziumhiányban szenvedsz? Ezt az 5 ételt építsd be az étrendedbe!
A magnéziumhiány kezelésében kulcsszerepet játszik az étrendünk tudatos megtervezése. Az alább felsorolt élelmiszerek rendszeres fogyasztása segíthet a magnéziumszint növelésében, javítva ezzel az általános egészségi állapotunkat. Ha a tünetek azonban továbbra is fennállnak, érdemes orvoshoz fordulni, hogy szakmai tanácsot kaphassunk.
Zöld leveles zöldségek
A spenót, a sóska, a káposzta és a mángold magas magnéziumtartalommal bír 
A levélzöldségeket rendkívül könnyű beépíteni az étrendbe, hiszen a spenótból, sóskából pillanatok alatt laktató fogások készíthetők. Ezen felül a káposzta és a mángold tartoznak a kiemelkedő magnéziumforrások közé. Ráadásul ezek az élelmiszerek nemcsak magnéziumban gazdagok, de antioxidánsokat és vitaminokat is tartalmaznak, amelyek támogatják az általános egészséget.
Ezt is olvasd el! 5 memóriajavító étel és ital, ha úgy érzed, hogy feledékeny vagy
Diófélék és olajos magvak
Az olajos magvak nagy része fedezi a napi magnéziumbevitel felét 
A magnéziumban különösen gazdag diófélék közé tartozik például a mandula, a kesudió és a brazil dió. A kesudióból például mindössze 28 gramm fedezi az ajánlott napi magnéziumbevitel 20 százalékát. Az ásványi anyagból még ennél több található a tökmagban, amiből 30 gramm elfogyasztása 168 milligramm magnéziumot jelent – ez az ajánlott napi bevitel fele.
A diófélék nagy része ezen felül rengeteg rostot, valamint telítetlen zsírsavat tartalmaz, ami jó hatással van a cukorbetegek vércukorszintjére.
Hüvelyesek
A hüvelyeseknek a glikémiás indexe is alacsony, így cukorbetegek is fogyaszthatják 
A hüvelyesek – mint például a lencse vagy a sárgaborsó – szintén azon élelmiszerek közé tartoznak, amik könnyen beszerezhetők és laktató, finom fogások készíthetők belőlük. A magas magnéziumtartalmuk mellett nagy mennyiségben találhatunk bennük vasat, cinket, káliumot és fehérjét, ráadásul a glikémiás indexük is alacsony, így cukorbetegek is bátran fogyaszthatják a hüvelyesekből készült főzelékeket, krémeket, salátákat.
Ez is érdekelhet! Magas vérnyomással küzdesz? Élelmiszerek, amik segíthetnek a harcban
Halfélék
A halfélék nagy része igazi szuperélelmiszernek számít 
Egészséges és finom – mindkettő igaz a különböző halételekre, amelyek az átlagosnál sokkal több magnéziumot is tartalmaznak. A tonhal, a makréla, a lazac alapvetően szuperélelmiszereknek számítanak, hiszen nemcsak magnéziumot, de telítetlen és omega-3 zsírsavakat is tartalmaznak, amik jó hatással vannak a szív-és érrendszerre.
Étcsokoládé
Finom és egészséges - az étcsokoládénak renegeteg jótékony hatása van 
A csokoládéról sem kell lemondani azoknak, akik szeretnék természetes úton pótolni a magnéziumbevitelt. 28 grammnyi étcsokoládéval ugyanis 65 milligramm magnéziumot vihetünk be a szervezetünkbe, ami a napi ajánlott mennyiség 15 százalékát fedezi.
Az étcsokoládéban emellett sok vas, réz és mangán is található, valamint prebiotikus rostok is, amik jótékony hatással bírnak a belek működésére.