Hozzávalók:
- 80 dkg füstölt sertéscsülök
- 30 dkg lencse
- 3 nagy db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 0.5 db zeller
- 175 g tejföl
- 1 teáskanál ecet
- 4 db babérlevél
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott ek finomliszt
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 ek fűszerpaprika
Ez is érdekelhet: Egészséges, gyors bolognai recept, melyet könnyen elkészíthetsz házilag
Ez is érdekelhet: Íme egy melengető finomság a hideg napokra
Elkészítése:
A csülköt a hagymával együtt megfőzzük. Amikor pedig megpuhult, kivesszük a vízből, felkockázzuk és félretesszük.
A csülök főzőlevébe tesszük a lencsét és a zöldségeket, majd főzni kezdjük és babérlevéllel, illetve őrölt borssal fűszerezzük. Fontos, hogy a sóval óvatosan bánjunk, ugyanis a csülök miatt a lé már eleve nagyon sós lesz. Ha megpuhultak a zöldségek visszatehetjük a húst. Ezután készítsünk rántást.
Ha kész, a pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát adagoljuk hozzá, miközben pedig kevergetjük öntsünk hozzá kevés vizet. Egy kevéske ecettel vagy citrommal savanyítsuk a végén, és kész is.