lencseleves

Az újév elmaradhatatlan fogása: lencseleves egyszerűen

Gazdag szeretnél lenni a következő évben? Egyél lencsét az új év legelső napján" – tartja a jól ismert szokás. Sokan ilyenkor a megunhatatlan lencsefőzelék vagy lencseleves mellett döntenek, és ha te is, akkor jó helyen jársz. Ugyanis elhoztunk egy nagyon egyszerű receptet!

Hozzávalók:

  • 80 dkg füstölt sertéscsülök
  • 30 dkg lencse
  • 3 nagy db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 0.5 db zeller
  • 175 g tejföl
  • 1 teáskanál ecet
  • 4 db babérlevél
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 ek fűszerpaprika

Elkészítése:

A csülköt a hagymával együtt megfőzzük. Amikor pedig megpuhult, kivesszük a vízből, felkockázzuk és félretesszük.
A csülök főzőlevébe tesszük a lencsét és a zöldségeket, majd főzni kezdjük és babérlevéllel, illetve őrölt borssal fűszerezzük. Fontos, hogy a sóval óvatosan bánjunk, ugyanis a csülök miatt a lé már eleve nagyon sós lesz. Ha megpuhultak a zöldségek visszatehetjük a húst. Ezután készítsünk rántást.

Ha kész, a pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát adagoljuk hozzá, miközben pedig kevergetjük öntsünk hozzá kevés vizet. Egy kevéske ecettel vagy citrommal savanyítsuk a végén, és kész is.

A figyelmetekbe ajánljuk